سبزپرس- گروه تغییرات اقلیمی: در حالی که گرم شدن زمین در سال های اخیر یکی از مهم ترین دغدغه های دانشمندان تغییرات اقلیم بوده است، برخی پژوهشگران تصور می کنند آلودگی هوای پیش رونده در حوالی سال 1998 در آسیا بر گرم شدن زمین و تغییرات اقلیمی در نتیجه آن، تاثیر داشته است. آنها می گویند که در ترکیبات آلاینده هوا در آسیا عنصر سولفور وجود دارد که دارای خاصیت خنک کنندگی است و موجب شده دمای زمین اندکی کاهش یابد.
به گزارش سبزپرس و به نقل از رویترز، بر اساس بررسی های دانشمندان، در فاصله سال های 1998 تا 2008 دمای زمین بالا نرفته، این در حالی است که در این سال ها اقتصاد جهانی پیشرفت داشته و طبیعی بوده که بر این اساس، انتشار جهانی کربن بالا رفته و در نتیجه زمین گرم تر شود.
محققان دانشگاه های بوستون، هاروارد و دانشگاه تورکو از کشور فنلاند که در این زمینه به طور خاص تحقیق کرده اند، می گویند که انتشار سولفور که بیش از همه در آسیا منتشر شده، مسوول این بالا نرفتن دمای جهانی است.
سولفور به قطرات آب اجازه می دهد تا به شکل ابر شکل بگیرند و نور خورشید را به سمت فضا بازگردانند و در نتیجه مانع رسیدن آن به زمین شوند. با کاهش تابش خورشید به زمین، دمای هوا کمتر از میزان پیش بینی شده بالا می رود.
بالا رفتن دمای جهانی و تغییرات اقلیمی موجب تاثیرات نامطلوب در بسیاری از نقاط جهان شده است. سیل و خشکسالی از مهم ترین تاثیرات این تغییرات هستند./ ن.ح