البرز: در واقع این شیرها با در اختیار داشتن قلاده های GPS دار می توانند پیامکهای خودکاری را به محققان ارسال کرده و آنها را از موقعیت خود آگاه سازند. به گفته محققان قلاده های GPS توانسته اند تغییرات بنیادینی را در تحقیقات بر روی زندگی شیرها به وجود آورند. به این شکل محققان می توانند به صورت دقیق بر روی حرکات شیرها و مناطقی که در آنها حرکت می کنند مطالعه کرده و آنها را در صعب العبورترین مناطق تعقیب کنند.
جمعیت شیرهای آفریقا بر اساس گزارشهای جدید دچار کاهش شده و از 100 هزار به 30 هزار رسیده و دلیل اصلی این کاهش نیز مسموم شدن این جانداران توسط چوپانان و گله دارانی است که برای محافظت از گله های خود به شیرها سم می خورانند.
دانشمندان برای سالها حرکات شیرها را با استفاده از قلاده های VHF که قادر به تاباندن سیگنالهای رادیویی هستند، ردیابی می کردند. این داده ها به محققان کمک می کرد تا درک بهتری از ساختار اجتماعی این جانداران، درصد مرگ و میر، رفتار و اکولوژی غذایی آنها به دست آورند.
اما این شیوه از مطالعه نیازمند افرادی است که بتوانند به صورت خاص بر روی سیگنالهای رادیویی ارسال شده از قلاده ها مطالعه کرده و سپس با استفاده از آنها موقعیت شیرها را تعیین کرده و ضبط کنند. اما قلاده های GPS می توانند موقعیت دقیق شیرها را ساعت به ساعت محاسبه کرده و در قالب یک پیامک به سروری مشخص ارسال کنند، سپس این پیامکها به ایمیلی تبدیل شده و بر روی نقشه منبع بازی منتقل می شوند تا در نهایت بتوانند حرکات شیرها را بر روی نقشه مشخص کرده و موقعیت شیرها را نسبت به گله ها به محققان نمایش دهند.
بر اساس این گزارشتا کنون تنها 10 شیر به این قلاده ها مجهز شده اند زیرا قیمت هر قلاده برابر سه هزار دلار است اما گروه های حفاظت از محیط زیست امیدوارند به زودی بتوانند با جمع آوری وجه مورد نیاز از منابع خیریه بتوانند تعداد بیشتری از این قلاده ها را خریداری کنند.