پت شاپ پرشین پت
Follow Us
facebook twitter blog google

خبر های روز حیوانات خانگی

  • عکس سگ های خندان ◄ عکس سگ های خندان
      مجموعه عکس های زیبا دارای پرتره هایی از سگ های بامزه است که برای دوربین لبخند می زنند . پروژه "نمایش سگ" توسط الکساندر خوخلوف و ورونیکا ارشووا .
  • چرخ ورزش گربه ◄ چرخ ورزش گربه
      چرخ دویدن داخلی که برای گربه ها و حیوانات خانگی کوچک طراحی شده است را می توان بر روی یک دیوار محکم در خانه یا آپارتمان مدرن نصب کرد . چرخ ورزش گربه ساخته شده از چوب و فولاد ضد زنگ توسط HolinDesign . چرخ همستر بزرگ به گربه شما کمک می کند تا در شرایط فیزیکی عالی بماند.
  • هدفون‌های خلاقانه بی‌سیم ژاپنی ◄ هدفون‌های خلاقانه بی‌سیم ژاپنی
      هدفون‌های بی‌سیم Neko که توسط شرکت ژاپنی Radius طراحی شده‌اند ، از گربه‌ای الهام گرفته شده‌اند که در تخت خود جمع شده است. کیس شارژ گربه ای دارای سه نشانگر LED روشن به شکل ماهی است که با محبت "ال ای دی ماهی" نامیده می شود. هنگامی که آنها چشمک می زنند، این نشانه ای است که هدفون گربه شما باید تغذیه شود، فقط کابل شارژ را وصل کنید و اجازه دهید غذای الکتریکی جریان یابد.
  • ماهی مرکب غول پیکر در پرتغال ◄ ماهی مرکب غول پیکر در پرتغال
      مجسمه تعاملی یک ماهی مرکب قرمز غول پیکر که در اطراف ساختمان Fábrica da Cerveja در فارو، پرتغال پیچیده شده است ، که در ابتدا به عنوان آبجوسازی عمل می کرد. با گذشت زمان، Fábrica da Cerveja تغییر کاربری داده و اکنون به عنوان یک مکان فرهنگی عمل می کند و میزبان رویدادها، نمایشگاه ها و جشنواره های مختلف است. ماهی مرکب غول پیکر لومی طراحی شده توسط موراداواگا برای جشنواره مارس 2024 که در فارو، پرتغال برگزار شد، هنر، فرهنگ و خلاقیت را جشن می گیرد.
  • کوله پشتی لاک پشتی ◄ کوله پشتی لاک پشتی
      کوله پشتی چشم نوازی که به گونه ای طراحی شده است که شبیه لاک لاک پشت واقعی باشد، سرها را تبدیل می کند و شما را به یک لاک پشت نینجا تبدیل می کند . کوله پشتی لاک پشتی ساخته شده توسط Lisbanoe از چرم طبیعی دباغی شده گیاهی 5 تا 6 اونس. کوله پشتی خلاقانه فوق العاده بزرگ را می توان به عنوان بخشی از لباس TMNT استفاده کرد .
  • کیبورد بتمن ◄ کیبورد بتمن
      صفحه کلید کامپیوتری به شکل خفاش چاپ سه بعدی سفارشی با الهام از ظاهر و طراحی نمادین ابزارهای افسانه ای بتمن. صفحه کلید بتمن نسخه Vengeance ساخته شده توسط rain2 ، علاقه مندان به چاپ سه بعدی و عضوی از جامعه کیبوردهای مکانیکی. مکمل صفحه کلید Vengeance، ماوس کامپیوتر Batmobile است که برای مطابقت با زیبایی شناسی کیبورد با مضمون بتمن طراحی شده است.
  • سگ ربات ابتکاری ◄ سگ ربات ابتکاری
      سگ ربات ابتکاری مجهز به نازل های خلاء در هر پا که برای تمیز نگه داشتن سواحل، پارک ها و کوچه های ما طراحی شده است. ربات سگ جاروبرقی VERO می تواند زباله ها، به ویژه ته سیگارها را از زمین هایی که برای ربات های چرخ دار چالش برانگیز است جمع آوری کند. با استفاده از تشخیص زباله پیشرفته و عملکرد مستقل، VERO به زباله ها نزدیک می شود و جاروبرقی ها را فعال می کند.
  • جعبه کنترلر Wolverine Xbox ◄ جعبه کنترلر Wolverine Xbox
      کاور قابل چاپ سه بعدی کنترلر Xbox شما را به لباس زرد نمادین می پوشاند و پنجه هایی به پشت کنترلر اضافه می کند. جعبه کنترلر Wolverine Xbox طراحی شده توسط Do3D از فیلم مورد انتظار "Deadpool & Wolverine" الهام گرفته شده است. کاور Wolverine کاملاً با " Cheeky Deadpool Xbox Controller " جفت می شود و طرفداران را تشویق می کند که از لوازم جانبی مضمون با هم استفاده کنند.
  • مجسمه کبوتری بزرگ ◄ مجسمه کبوتری بزرگ
      در اکتبر 2024، های لاین شهر نیویورک مجسمه کبوتری بزرگ 21 فوتی را به نمایش می گذارد که متن را بر روی بناهای سنتی تغییر می دهد. مجسمه "دایناسور" از یک کبوتر که توسط هنرمند با استعداد ایوان آرگوت طراحی شده است . دایناسور که برای تداعی در مقیاس عظیم و تبار باستانی خود نامگذاری شده است، در مورد انقراض و بقا منعکس می شود. این به آینده‌ای اشاره می‌کند که در آن، مانند دایناسورها، انسان‌ها ممکن است ناپدید شوند و بقایای انعطاف‌پذیری مانند کبوتر را پشت سر بگذارند. کبوتر غول پیکر مجسمه های غول پیکر به جای ارج نهادن به شخصیت های تاریخی، کبوتر روزمره را که شهرنشینی همه جا حاضر اما اغلب نادیده گرفته می شود، بالا می برد. کبوتر دایناسور در نیویورک اینستالیشن هنری گذشته داستانی کبوتر را به عنوان یک حیوان اهلی و پرنده پیام رسان زمان جنگ جشن می گیرد. دایناسور ایوان آرگوت این به طنز نشان می دهد که کبوترها، با مقاومت شهری و ریشه های مهاجر خود، به اندازه هر شخصیت تاریخی، سزاوار جایگاهی بر روی پایه هستند. ایوان آرگوت کبوتر دایناسور "دایناسور" وعده می دهد که پرها را به هم بزند و عمیقاً در بین مردم نیویورک طنین انداز شود. ایوان آرگوت کبوتر مجسمه کبوتر غول پیکر توسط ایوان آرگوت توسط های لاین سفارش داده شد . کبوتر در نیویورک مجسمه کبوتر فوق واقع گرایانه «دایناسور» در ماه اکتبر در های لاین فرود می آید. ایوان آرگوت کبوتر غول پیکر
  • لامپ LED قابل شارژ با الهام از پرندگان ◄ لامپ LED قابل شارژ با الهام از پرندگان
      لامپ LED قابل شارژ با گیره یکپارچه از لطف و زیبایی پرندگان در طبیعت الهام می گیرد. قسمت پایینی CLIPPY به صورت گیره طراحی شده است که به نور پرنده اجازه می دهد به راحتی به سطوح مختلف متصل شود. قطعه ای از طبیعت در خانه شما. برای نورپردازی فوری آن را در هر جایی گیره دهید. CLIPPY Mood Light توسط Junyoung Jang و Joonhyeok Heo طراحی شده است
12345678910بعدیآخرین
(1 - 10) / 29355    |     صفحه 1 از 2936
RSS

GetPagedList: 0,440,,False,False,False,CreationDate,0,10

معرفي نژاد گربه


اخبار ومقالات - گالری


نمایش متن مقالات

شایعه آلودگی کنسروهای ماهی !



حکیم مهر - در حالی که هم‌اکنون در تعطیلات نوروز به‌سر برده و طی این تعطیلات مصرف غذاهای آماده مانند انواع کنسرو در کشور افزایش چشمگیری پیدا می‌کند، اخیرا برخی نگرانی‌ها در مورد غیراستاندارد بودن برخی کنسرو ماهی‌های عرضه شده به بازار در میان مردم به‌وجود آمده است.

در همین زمینه احمد آزادمرد - رییس سندیکای صنایع کنسرو ایران - توضیح داد: کلیه صنایع غذایی کشور از مسوولان کنترل کیفیت بهره می‌برند و تولید همه محصولات این صنعت تحت نظارت آن‌ها انجام می‌شود.

وی با اشاره به این‌که هنوز گزارشی درباره غیراستاندارد بودن کنسرو ماهی‌های عرضه شده به بازار طی هفته‌های اخیر دریافت نشده است، عنوان کرد: بهتراست مردم بویژه در تعطیلات نوروزی هنگام خرید به مشخصات کنسرو موردنظر خود دقت کنند، و اگر در صحت این مشخصات ابهام داشتند، موضوع را به مراجع قانونی و یا سندیکای صنایع کنسرو ایران به نشانی خیابان آزادی، روبه‌روی دانشگاه شریف، کوچه اسداللهی، پلاک 20، طبقه دوم به شماره تلفن22-66056120 گزارش دهند.

رییس سندیکای صنایع کنسرو ایران همچنین با اشاره به این‌که اداره کل استاندارد استان تهران به‌طور دوره‌یی محصولاتی مانند انواع کنسرو عرضه شده به بازار تهران را مورد بررسی قرار می‌دهد، خاطرنشان کرد: معمولا در سفرهای نوروزی مصرف مواد غذایی آماده مانند انواع کنسرو افزایش می‌یابد و توصیه این است که مردم حتما قبل از مصرف کنسرو حتما آن‌را به مدت 10 دقیقه در آب جوش قرار دهند و همچنین از خرید یا مصرف کنسرو‌های دارای برآمدگی یا خوردگی در قوطی خودداری کنند.



توضیح حکیم مهر :



در این خبر که در خبرگزاری ایسنا درج گردیده رئیس محترم سندیکای صنایع کنسرو ایران به مردم توصیه کرده اند که کنسرو را به مدت 10 در آب جوش قرار دهند. این در حالی است که بر اساس تحقیقات انجام شده حداقل 15 تا 20 دقیقه به منظور اطمینان از عدم رویارویی با توکسین باکتری کلاستریدیوم بوتولینوم باید کنسرو در آب به جوش آمده قرار داده شود.

برای نمونه یکی از تحقیقات انجام شده روی انواع کنسرو اعم از ماهی ، قورمه سبزی ، لوبیا و غیره که در بیمارستان لولاگر تهران وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شده به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آن دانشگاه بازخوانی می گردد :



عنوان تحقیق



بررسی و مقایسه اثر روشهای مختلف حرارت دهی در خنثی سازی توکسین کلستریدیوم بوتولینوم



مقدمه :

باپیشرفت تکنولوژی تهیه مواد غذائی وتولید انواع کنسروهای مربوطه ونیز بدلیل عدم حرارت دهی مناسب وکافی علیرغم برچسب های مختلف بر روی قوطی های کنسروشده‏،همواره احتمال بروز بیماری خطرناک وکشنده بوتولیسم وجود دارد. بیماری بوتولیسم غذائی عمدتا بصورت outbreak دیده شده ومعمولا ناشی از مصرف موادغذائی کنسرو شده تجارتی ویا کنسروهای خانگی است. دریک outbreak معمولا بطور میانگین7/2 افراد درگیر میشوند ودر مواردی تا 40% افرادی که ازیک ماده غذائی مصرف نموده اند ، به این بیماری خطرناک و کشنده مبتلا شده اند . (2-1)

استفاد ه از گرما درازبین بردن اسپور کلستریدیوم بوتولینیوم نیز موثر بوده است طول مدت زمان حرارت اولیه ،درموفقیت ذخیره سازی موادغذائی نیز تعیین کننده است . ( 3 )

از سوی دیگر بنظر میرسد پخت ناکافی، دریافت حرارت پائین به مدت اندک ،نوع ذخیره سازی ونگهداری موادغذائی در یخچال نیز تاثیر بسزائی دربقای اسپور وتولید توکسین دارد.حساسیت ومقاومت سویه های مختلف کلستریدیوم بوتولینیوم به حرارت یکسان نیست . ( 4 )

از فاکتورهای موثر در تولید تو کسی ن Clostridium botulinum ، PH مواد غذایی و میزان O2 محیط می باشد غذاهایی که قند بالاتری دارند مثل سبزیجات و میوه جات ؛ در مقابل مواد پروتئینی محیط مناسبتری هستند برای رشد ارگانیسمهایی که اسید تولید میکنند بهمین دلیل توانائی رشد C. botulinum در آنها کمتر است چراکه PH مناسب برای رشد C. botulinum بیشتراز 4/4 می باشد 0 (5و6)

دراین تحقیق تلاش شد تا روشهای متداول حرارت دهی در جهت بی اثر نمودن سم بوتولیسم با استفاد ه از حیوانات آزمایشگاهی ،بررسی شود وبهترین راهکارخنثی شدن توکسین مواد غذائی کنسروشده با کمک حرارت رامشخص نماید

روش کار : این تحقیق در دو مرحله اجراء شد:

الف) بکارگیری مستقیم توکسین و تلقیح به کنسرو و سپس بررسی اثرروشهای مختلف حرارت دهی.

ب) استفاد ه از اسپور وتلقیح به کنسرو و بعد از زمان مشخص بررسی اثر روشهای مختلف حرارت دهی.

در مرحله اول با تلقیح تیترهای متفاوت توکسینهای A و B و E به موش دیده شد که توکسین A نسبت به B و E قویتر است وتیترهای پائینتری از توکسین A نسبت به بقیه همچنان باعث مرگ موش می گردد وبا توجه به اثر قویتر بودن توکسین A نسبت به بقیه (ب ا روش تیتراسیون) از توکسین A به عنوان معیار استفاده شد وادامه طرح باکشت سوشی که توکسین A تولید می کرد ادامه یافت 0- پس از اپتیمم کردن شرایط تولید توکسین و سانتریفوژ و جداسازی مایع رویی وبا استفاد ه از تجارب قبل ورفرانسها بر اساس وزن خالص هر کنسرو به ازای هر شصت گرم وزن خالص 1 میلی لیتر از توکسین را به کنسرو تلقیح نموده ودرب آنرا بادستگاه لحیم مجددا می بستیم وپس از گذشت 48 ساعت کنسرو راباز کرده واز نظر روشهای حرارت دهی مختلف مورد بررسی قرار می دادیم.قبل از تلقیح سم به کنسرو PH کنسرو با استفاد ه از PH متر وهمچنین عدم وجود آلودگی به سم کلستریدیوم بوتولینیوم مشخص می شد. در این طرح سیزده نوع کنسرو موجود در بازار برای این تحقیق انتخاب گردید روشهای حرارت دهی که استفاده شدشامل:1 - حرارت مستقیم 2- حرارت جوش 3- مایکرووی و 4- فور C 140 بود.

برای انجام آزمایش در هر روش حرارتی وبرای هر زمان 4 سر موش وبه هر موش ml 5/0 از مایع سانتریفوژ شده ماده غذائی تزریق می شد

. در ضمن گروه 10 تائی از سوری ها بعنوان شاهد انتخاب شده در گروه اول سوسپانسیون کنسرو بدون تلقیح توکسین یا اسپور تزریق شد و در گروه دوم سوسپانسیون کنسروهای تلقیح شده توکسین یا اسپور بعداز 2 هفته بدون حرارت دهی تزریق شد0

در مرحله دوم طرح باکتری کلستریدیوم بوتولینیوم تیپ A با تعداد bac/gr 10 به هر 13 نوع کنسرو تلقیح شده ودو هفته بعد روشهای حرارتی انجام شد ونتایج با مشاهده مرگ موشها مورد بررسی قرار گرفت.

یافته ها:

الف) مرحله اول :در مورد غیر فعال شدن توکسین تلقیح شده به کنسروها (جدول شماره یک):

1- مایکروویو: با استفاده از حرارت دهی با این روش که در زمانهای 1، 2، 3 و4 دقیقه ای با قدرت 100 انجام گرفت نتایج زیر بدست آمد:

- د ر هیچکدام از کنسروهای حاوی نخود سبز ،مرغ،خوراک سوسیس ،قورمه سبزی وکشک که توکسین تزریق شده بود بعد از حرارت دهی در موشها مرگی دیده نشد که نشانه عدم وجود توکسین بود. درکنسروهای حاوی لوبیاچیتی،تاس کباب،ذرت شیرین ، عدسی،کله پاچه، سس ماکارونی با قارچ وماهی بعد از 2، 3 و4 دقیقه حرارت دهی توکسین وجود نداشت ومرگ موشها رخ نداد.- تنها خوراک بلدرچین تا زمان حرارت دهی 2 دقیقه ای توکسین با توانائی کشتن موشها باقی مانده بود که ان هم بعد از 3دقیقه خنثی شده بود.

2- شعله مستقیم : در حرارت دهی بااستفاده از شعله مستقیم در زمانهای5، 10، 15، و20 دقیقه انجام شد که در هیچکدام ازکنسروهای مورد بررسی بجز کنسروتاس کباب،کشک وخوراک بلدرچین بعداز 5 دقیقه حرارت مستقیم توکسین باقی نماند ودر این سه مورد نیز در زمان 10 دقیقه حرارت مستقیم توکسین قدرت خود را ازدست داده بود.

3- آب جوش: در این روش حرارت دهی که کنسرو سربسته داخل آب جوش قرارداده شده:

- درمدت زمان 5 دقیقه حرارت دهی فقط کنسروهای حاوی نخود سبز ،ذرت شیرین ،کله پاچه وکشک توکسین خودشان را از دست دادند ودر کنسروهای خوراک سوسیس که د ر5دقیقه توکسین وجود داشت بعداز 10 دقیقه حرارت توکسین ازبین رفته بود.

-کنسروهای حاوی مرغ،تاس کباب ،سس ماکارونی،قارچ ونیز ماهی فقط در حرارت دهی 15 و20 دقیقه فاقد توکسین بودند.

- در موردکنسروهای حاوی لوبیا چیتی و قورمه سبزی فقط در حرارت دهی 20 دقیقه فاقد توکسین بودند در حالیکه توکسین کنسروهای حاوی عدسی و خوراک بلدرچین تنها در 30 دقیقه حرارت دهی از بین رفتند.

4 - فور 140 درجه سانتیگراد :با این روش فقط کنسرو ذرت در زمان 10دقیقه ومرغ 15 دقیقه توکسین زدایی شدوسایر کنسروها حتی تا 25 دقیقه نیز همچنان اثر توکسین وجود داشت(جدول شماره یک).

ب) مرحله دوم: در مورد غیر فعال شدن توکسین تولید شده از اسپور تلقیح شده به کنسروها : ( جدول شماره 2)

توضیح اینکه در تلقیح اسپور باسیل به کنسرو قورمه سبزی وکشک هیچگونه توکسینی تولید نشد تا مورد بررسی قرارگیرد.

1- مایکرویو: توکسین تولید شده در انواع کنسروهای مرغ ،تاس کباب ذرت شیرین وعدسی در تمام زمانهای حرارت دهی از بین رفت . توکسین موجود درکنسروهای نخود سبز، لوبیا چیتی ،سس ماکارونی با قارچ، خوراک بلدرچین و ماهی در حرارت دهی یک دقیقه توانستنددر تزریق به موشها باعث مرگ آنها شوند ولی چنین امری در کنسروهای مذکور که به مدت 2، 3، یا4 دقیقه حرارت دیده بودن اتفاق نیفتاد.حرارت دهی کنسرو کله پاچه حد اقل بمدت 3 دقیقه توانست توکسین را از بین ببرد.

2- شعله مستقیم : در زمانهای حرارت دهی 5، 10، 15 ویا 20 دقیقه ای با این روش توکسین تولید شده از اسپور در انواع کنسروهای نخود سبز، ، لوبیا چیتی ،عدسی ،کله پاچه،سس ماکارونی با قارچ، خوراک بلدرچین و ماهی از بین رفت. در کنسرو خوراک سوسیس توکسین فقط در حرارت 5 دقیقه حضور داشت.توکسین تولید شده در کنسروهای مرغ وتاس کباب با حرارت دهی به مدت 10 دقیقه نیز غیر فعال نشد.

3- آب جوش : دراین نوع حرارت دهی به مدت 5، 10، 15 ویا20 دقیقه توکسین تولید شده در کنسرو نخود سبز و ذرت شیرین از بین رفت. درکنسروهای تاس کباب، خوراک بلدرچین و ماهی توکسین فقط در حرارت دهی زمان 5 دقیقه ای باقی ماند در کنسروهای لوبیاچیتی،مرغ ،عدسی ، خوراک سوسیس،کله پاچه وسس ماکارونی باقارچ حرارت دهی به مدت 5 یا 10 دقیقه قادر به از بین بردن توکسین تولید شده نبود.

4- فور 140 درجه سانتیگراد : در هیچکدام از انواع کنسروهای مورد بررسی در زمانهای10، 15، 20 ویا25 دقیقه ای ما نتوانستیم توکسین تولید شده از اسپور باسیل راغیر فعال نمائیم.


نتیجه و بحـث :

Scott&Stewart در سال 1950 توصیه کردند غذاهائی که احتمال توکسین بوتولیسم در آنها وجود دارد ، باید تا c o 80 حرارت داده شوند.( 6 ) و بدلیل اینکه عوامل PH و ترکیب ماده غذائی در مقاومت توکسین به حرارت مؤثر است، لازم است تا حرارت بیشتری به آنها داده شود تا اثر فاکتورهای افزایش دهنده مقاومت توکسین در برابر حرارت خنثی شوند. تحقیق دیگری روی کلستریدیوم بوتولینیوم در آب گوجه فرنگی ورب آن انجام گرفت که دیده شد میانگین مقاومت حرارتی ) D_value ) برای سوش A16037 در رب گوجه فرنگی ( با PH حــــدود 2/4 ) 6/115درجه سانتی گراد در 4/0 دقیقه ؛ 110 درجه سانتی گراد در 6/1 دقیقه و 4/104 درجه سانتی گراد در 6 دقیقه تعیین شده بو د ( 7 ) این تحقیق نیاز به دستیابی به حرارت های بالا را در مورد بعضی از سویه ها نشان می دهد 0

در تحقیق ما از روشهای متنوع حرارت دهی استفاده شد تا مصرف‌کنندگان بتوانند از روشی که برایشان سهل‌الوصول‌تر است استفاده نمایند سعی گردید تا انواع کنسروههای غذایی باشرایط متفاوت PH ,نمک,روغن,موادآلی ومعدنی منظور گردد تابتوان یک دستورالعمل کلی برای مصرف آنها داشته باشیم .

نتیجه ای که ما در انتها به ان دست یافتیم در مقایسه اثر روشهای مختلف حرارت دهی برای غیر فعال کردن توکسین :

1- استفاده از مایکروویو: در حرارت دهی حداکثربه مدت 3 یا4 دقیقه در تمام انواع کنسروهای مورد بررسی قادربه از بین بردن توکسین تلقیحی یا توکسین تولید شده از اسپور بود.

2- استفاده از شعله مستقیم برای حرارت دهی حداکثر به مدت15 تا 20 دقیقه در تمام انواع کنسروهای مورد بررسی قادربه از بین بردن توکسین تلفیحی یا توکسین تولید شده از اسپور بود.

3- استفاده از آب جوش برای حرارت دهی حتی تا 20 دقیقه نیز نتوانست در بعضی از کنسروها(عدسی وخوراک بلدرچین) توکسین تلقیحی را غیر فعال نماید ولی با همین روش در همین مدت تمام توکسین های تولید شده از تزریق اسپورهای باسیل در کنسروهای مورد بررسی از بین رفت.

4- استفاده از فور C o 140 فقط توانست توکسین تلقیحی را در کنسروها ی مرغ وذرت شیرین از بین ببرد وتوکسین تلقیحی یا تولید شده از اسپور تزریقی حتی با حرارت دهی به مدت 25 دقیقه نیز در اکثریت کنسروها باقی ماند.

نتایج حاصل از تزریق توکسین خالص به انواع کنسروهای مورد استفاده در مقایسه با نتایج حاصل از تزریق باکتری کلستریدیوم بوتولینیوم به این کنسروها و اثر حرارت برای از بین رفتن این توکسین ها، اختلاف معنی داری نداشته و کلیه مباحث فوق در تزریق باکتری به کنسروها صادق هستند.

در انتها پیشنهاد ما به مسئولین بهداشتی وتغذیه ای کشور این است که برچسبهای روی قوطی های کنسرو شامل اطلاعات صحیح باشد تامصرف کنندگان دچار سر در گمی نشوندونیز اطلاعات مستمر از طریق رسانههای جمعی صورت پذیرد0

Reference :

1--Hauschild A.H.W and Adds K.L. Clostridiom botulinum. Eologg and Contrel in foods Newyork – Marcel Deker. Inc.

2-Fernandez. PS et all A predictive model that describes the effect of prolonged heats; al 70 to 90 degrees C and subsequent incubation at refrigeration temperatures on growth from spores and toxigenesis by nonproteolylic clostridium botulinum in the presence of lysozyme, App Environ Microbicl. 1991: 65(8) : 3449 - 57.

3- Odlaug TE et al. Thermal destruction of clostridium botulinum spores suspended in tomato juice in aluminum thermal death time tubes, Appl Environ Microbiol. 1977: 34(1):23-9.

4- Pourshafie M.R et al. An outbreak of foodborne botulism associated with contaminated locally made cheese in Iran. Infect Dis. 1998: Scand 5. (30):92-94.

5- وحدانی. پرویز 1380 نزهت بوتولیسم و مسمومیت غذائی 111

6- Scott,w.y. (1950). The thermal destruction of type A clostridium toxin. The nature of protective Substancess in Canned vegetable. Austr.J.Appl.Sci.1:200.

7- Odlaug TE et al. Thermal destruction of clostridium botulinum spores suspended in tomato juice in aluminum thermal death time tubes, Appl Environ Microbiol. 1977: 34(1):23-9.

نویسنده:

دکتر منیر محمدی: متخصص بیماریهای عفونی وگرمسیری ؛ دانشگاه علوم پزشکی ایران –بیمارستان لولاگ



شایعه آلودگی کنسروهای ماهی !

حکیم مهر - در حالی که هم‌اکنون در تعطیلات نوروز به‌سر برده و طی این تعطیلات مصرف غذاهای آماده مانند انواع کنسرو در کشور افزایش چشمگیری پیدا می‌کند، اخیرا برخی نگرانی‌ها در مورد غیراستاندارد بودن برخی کنسرو ماهی‌های عرضه شده به بازار در میان مردم به‌وجود آمده است.

در همین زمینه احمد آزادمرد - رییس سندیکای صنایع کنسرو ایران - توضیح داد: کلیه صنایع غذایی کشور از مسوولان کنترل کیفیت بهره می‌برند و تولید همه محصولات این صنعت تحت نظارت آن‌ها انجام می‌شود.

وی با اشاره به این‌که هنوز گزارشی درباره غیراستاندارد بودن کنسرو ماهی‌های عرضه شده به بازار طی هفته‌های اخیر دریافت نشده است، عنوان کرد: بهتراست مردم بویژه در تعطیلات نوروزی هنگام خرید به مشخصات کنسرو موردنظر خود دقت کنند، و اگر در صحت این مشخصات ابهام داشتند، موضوع را به مراجع قانونی و یا سندیکای صنایع کنسرو ایران به نشانی خیابان آزادی، روبه‌روی دانشگاه شریف، کوچه اسداللهی، پلاک 20، طبقه دوم به شماره تلفن22-66056120 گزارش دهند.

رییس سندیکای صنایع کنسرو ایران همچنین با اشاره به این‌که اداره کل استاندارد استان تهران به‌طور دوره‌یی محصولاتی مانند انواع کنسرو عرضه شده به بازار تهران را مورد بررسی قرار می‌دهد، خاطرنشان کرد: معمولا در سفرهای نوروزی مصرف مواد غذایی آماده مانند انواع کنسرو افزایش می‌یابد و توصیه این است که مردم حتما قبل از مصرف کنسرو حتما آن‌را به مدت 10 دقیقه در آب جوش قرار دهند و همچنین از خرید یا مصرف کنسرو‌های دارای برآمدگی یا خوردگی در قوطی خودداری کنند.



توضیح حکیم مهر :



در این خبر که در خبرگزاری ایسنا درج گردیده رئیس محترم سندیکای صنایع کنسرو ایران به مردم توصیه کرده اند که کنسرو را به مدت 10 در آب جوش قرار دهند. این در حالی است که بر اساس تحقیقات انجام شده حداقل 15 تا 20 دقیقه به منظور اطمینان از عدم رویارویی با توکسین باکتری کلاستریدیوم بوتولینوم باید کنسرو در آب به جوش آمده قرار داده شود.

برای نمونه یکی از تحقیقات انجام شده روی انواع کنسرو اعم از ماهی ، قورمه سبزی ، لوبیا و غیره که در بیمارستان لولاگر تهران وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شده به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آن دانشگاه بازخوانی می گردد :



عنوان تحقیق



بررسی و مقایسه اثر روشهای مختلف حرارت دهی در خنثی سازی توکسین کلستریدیوم بوتولینوم



مقدمه :

باپیشرفت تکنولوژی تهیه مواد غذائی وتولید انواع کنسروهای مربوطه ونیز بدلیل عدم حرارت دهی مناسب وکافی علیرغم برچسب های مختلف بر روی قوطی های کنسروشده‏،همواره احتمال بروز بیماری خطرناک وکشنده بوتولیسم وجود دارد. بیماری بوتولیسم غذائی عمدتا بصورت outbreak دیده شده ومعمولا ناشی از مصرف موادغذائی کنسرو شده تجارتی ویا کنسروهای خانگی است. دریک outbreak معمولا بطور میانگین7/2 افراد درگیر میشوند ودر مواردی تا 40% افرادی که ازیک ماده غذائی مصرف نموده اند ، به این بیماری خطرناک و کشنده مبتلا شده اند . (2-1)

استفاد ه از گرما درازبین بردن اسپور کلستریدیوم بوتولینیوم نیز موثر بوده است طول مدت زمان حرارت اولیه ،درموفقیت ذخیره سازی موادغذائی نیز تعیین کننده است . ( 3 )

از سوی دیگر بنظر میرسد پخت ناکافی، دریافت حرارت پائین به مدت اندک ،نوع ذخیره سازی ونگهداری موادغذائی در یخچال نیز تاثیر بسزائی دربقای اسپور وتولید توکسین دارد.حساسیت ومقاومت سویه های مختلف کلستریدیوم بوتولینیوم به حرارت یکسان نیست . ( 4 )

از فاکتورهای موثر در تولید تو کسی ن Clostridium botulinum ، PH مواد غذایی و میزان O2 محیط می باشد غذاهایی که قند بالاتری دارند مثل سبزیجات و میوه جات ؛ در مقابل مواد پروتئینی محیط مناسبتری هستند برای رشد ارگانیسمهایی که اسید تولید میکنند بهمین دلیل توانائی رشد C. botulinum در آنها کمتر است چراکه PH مناسب برای رشد C. botulinum بیشتراز 4/4 می باشد 0 (5و6)

دراین تحقیق تلاش شد تا روشهای متداول حرارت دهی در جهت بی اثر نمودن سم بوتولیسم با استفاد ه از حیوانات آزمایشگاهی ،بررسی شود وبهترین راهکارخنثی شدن توکسین مواد غذائی کنسروشده با کمک حرارت رامشخص نماید

روش کار : این تحقیق در دو مرحله اجراء شد:

الف) بکارگیری مستقیم توکسین و تلقیح به کنسرو و سپس بررسی اثرروشهای مختلف حرارت دهی.

ب) استفاد ه از اسپور وتلقیح به کنسرو و بعد از زمان مشخص بررسی اثر روشهای مختلف حرارت دهی.

در مرحله اول با تلقیح تیترهای متفاوت توکسینهای A و B و E به موش دیده شد که توکسین A نسبت به B و E قویتر است وتیترهای پائینتری از توکسین A نسبت به بقیه همچنان باعث مرگ موش می گردد وبا توجه به اثر قویتر بودن توکسین A نسبت به بقیه (ب ا روش تیتراسیون) از توکسین A به عنوان معیار استفاده شد وادامه طرح باکشت سوشی که توکسین A تولید می کرد ادامه یافت 0- پس از اپتیمم کردن شرایط تولید توکسین و سانتریفوژ و جداسازی مایع رویی وبا استفاد ه از تجارب قبل ورفرانسها بر اساس وزن خالص هر کنسرو به ازای هر شصت گرم وزن خالص 1 میلی لیتر از توکسین را به کنسرو تلقیح نموده ودرب آنرا بادستگاه لحیم مجددا می بستیم وپس از گذشت 48 ساعت کنسرو راباز کرده واز نظر روشهای حرارت دهی مختلف مورد بررسی قرار می دادیم.قبل از تلقیح سم به کنسرو PH کنسرو با استفاد ه از PH متر وهمچنین عدم وجود آلودگی به سم کلستریدیوم بوتولینیوم مشخص می شد. در این طرح سیزده نوع کنسرو موجود در بازار برای این تحقیق انتخاب گردید روشهای حرارت دهی که استفاده شدشامل:1 - حرارت مستقیم 2- حرارت جوش 3- مایکرووی و 4- فور C 140 بود.

برای انجام آزمایش در هر روش حرارتی وبرای هر زمان 4 سر موش وبه هر موش ml 5/0 از مایع سانتریفوژ شده ماده غذائی تزریق می شد

. در ضمن گروه 10 تائی از سوری ها بعنوان شاهد انتخاب شده در گروه اول سوسپانسیون کنسرو بدون تلقیح توکسین یا اسپور تزریق شد و در گروه دوم سوسپانسیون کنسروهای تلقیح شده توکسین یا اسپور بعداز 2 هفته بدون حرارت دهی تزریق شد0

در مرحله دوم طرح باکتری کلستریدیوم بوتولینیوم تیپ A با تعداد bac/gr 10 به هر 13 نوع کنسرو تلقیح شده ودو هفته بعد روشهای حرارتی انجام شد ونتایج با مشاهده مرگ موشها مورد بررسی قرار گرفت.

یافته ها:

الف) مرحله اول :در مورد غیر فعال شدن توکسین تلقیح شده به کنسروها (جدول شماره یک):

1- مایکروویو: با استفاده از حرارت دهی با این روش که در زمانهای 1، 2، 3 و4 دقیقه ای با قدرت 100 انجام گرفت نتایج زیر بدست آمد:

- د ر هیچکدام از کنسروهای حاوی نخود سبز ،مرغ،خوراک سوسیس ،قورمه سبزی وکشک که توکسین تزریق شده بود بعد از حرارت دهی در موشها مرگی دیده نشد که نشانه عدم وجود توکسین بود. درکنسروهای حاوی لوبیاچیتی،تاس کباب،ذرت شیرین ، عدسی،کله پاچه، سس ماکارونی با قارچ وماهی بعد از 2، 3 و4 دقیقه حرارت دهی توکسین وجود نداشت ومرگ موشها رخ نداد.- تنها خوراک بلدرچین تا زمان حرارت دهی 2 دقیقه ای توکسین با توانائی کشتن موشها باقی مانده بود که ان هم بعد از 3دقیقه خنثی شده بود.

2- شعله مستقیم : در حرارت دهی بااستفاده از شعله مستقیم در زمانهای5، 10، 15، و20 دقیقه انجام شد که در هیچکدام ازکنسروهای مورد بررسی بجز کنسروتاس کباب،کشک وخوراک بلدرچین بعداز 5 دقیقه حرارت مستقیم توکسین باقی نماند ودر این سه مورد نیز در زمان 10 دقیقه حرارت مستقیم توکسین قدرت خود را ازدست داده بود.

3- آب جوش: در این روش حرارت دهی که کنسرو سربسته داخل آب جوش قرارداده شده:

- درمدت زمان 5 دقیقه حرارت دهی فقط کنسروهای حاوی نخود سبز ،ذرت شیرین ،کله پاچه وکشک توکسین خودشان را از دست دادند ودر کنسروهای خوراک سوسیس که د ر5دقیقه توکسین وجود داشت بعداز 10 دقیقه حرارت توکسین ازبین رفته بود.

-کنسروهای حاوی مرغ،تاس کباب ،سس ماکارونی،قارچ ونیز ماهی فقط در حرارت دهی 15 و20 دقیقه فاقد توکسین بودند.

- در موردکنسروهای حاوی لوبیا چیتی و قورمه سبزی فقط در حرارت دهی 20 دقیقه فاقد توکسین بودند در حالیکه توکسین کنسروهای حاوی عدسی و خوراک بلدرچین تنها در 30 دقیقه حرارت دهی از بین رفتند.

4 - فور 140 درجه سانتیگراد :با این روش فقط کنسرو ذرت در زمان 10دقیقه ومرغ 15 دقیقه توکسین زدایی شدوسایر کنسروها حتی تا 25 دقیقه نیز همچنان اثر توکسین وجود داشت(جدول شماره یک).

ب) مرحله دوم: در مورد غیر فعال شدن توکسین تولید شده از اسپور تلقیح شده به کنسروها : ( جدول شماره 2)

توضیح اینکه در تلقیح اسپور باسیل به کنسرو قورمه سبزی وکشک هیچگونه توکسینی تولید نشد تا مورد بررسی قرارگیرد.

1- مایکرویو: توکسین تولید شده در انواع کنسروهای مرغ ،تاس کباب ذرت شیرین وعدسی در تمام زمانهای حرارت دهی از بین رفت . توکسین موجود درکنسروهای نخود سبز، لوبیا چیتی ،سس ماکارونی با قارچ، خوراک بلدرچین و ماهی در حرارت دهی یک دقیقه توانستنددر تزریق به موشها باعث مرگ آنها شوند ولی چنین امری در کنسروهای مذکور که به مدت 2، 3، یا4 دقیقه حرارت دیده بودن اتفاق نیفتاد.حرارت دهی کنسرو کله پاچه حد اقل بمدت 3 دقیقه توانست توکسین را از بین ببرد.

2- شعله مستقیم : در زمانهای حرارت دهی 5، 10، 15 ویا 20 دقیقه ای با این روش توکسین تولید شده از اسپور در انواع کنسروهای نخود سبز، ، لوبیا چیتی ،عدسی ،کله پاچه،سس ماکارونی با قارچ، خوراک بلدرچین و ماهی از بین رفت. در کنسرو خوراک سوسیس توکسین فقط در حرارت 5 دقیقه حضور داشت.توکسین تولید شده در کنسروهای مرغ وتاس کباب با حرارت دهی به مدت 10 دقیقه نیز غیر فعال نشد.

3- آب جوش : دراین نوع حرارت دهی به مدت 5، 10، 15 ویا20 دقیقه توکسین تولید شده در کنسرو نخود سبز و ذرت شیرین از بین رفت. درکنسروهای تاس کباب، خوراک بلدرچین و ماهی توکسین فقط در حرارت دهی زمان 5 دقیقه ای باقی ماند در کنسروهای لوبیاچیتی،مرغ ،عدسی ، خوراک سوسیس،کله پاچه وسس ماکارونی باقارچ حرارت دهی به مدت 5 یا 10 دقیقه قادر به از بین بردن توکسین تولید شده نبود.

4- فور 140 درجه سانتیگراد : در هیچکدام از انواع کنسروهای مورد بررسی در زمانهای10، 15، 20 ویا25 دقیقه ای ما نتوانستیم توکسین تولید شده از اسپور باسیل راغیر فعال نمائیم.


نتیجه و بحـث :

Scott&Stewart در سال 1950 توصیه کردند غذاهائی که احتمال توکسین بوتولیسم در آنها وجود دارد ، باید تا c o 80 حرارت داده شوند.( 6 ) و بدلیل اینکه عوامل PH و ترکیب ماده غذائی در مقاومت توکسین به حرارت مؤثر است، لازم است تا حرارت بیشتری به آنها داده شود تا اثر فاکتورهای افزایش دهنده مقاومت توکسین در برابر حرارت خنثی شوند. تحقیق دیگری روی کلستریدیوم بوتولینیوم در آب گوجه فرنگی ورب آن انجام گرفت که دیده شد میانگین مقاومت حرارتی ) D_value ) برای سوش A16037 در رب گوجه فرنگی ( با PH حــــدود 2/4 ) 6/115درجه سانتی گراد در 4/0 دقیقه ؛ 110 درجه سانتی گراد در 6/1 دقیقه و 4/104 درجه سانتی گراد در 6 دقیقه تعیین شده بو د ( 7 ) این تحقیق نیاز به دستیابی به حرارت های بالا را در مورد بعضی از سویه ها نشان می دهد 0

در تحقیق ما از روشهای متنوع حرارت دهی استفاده شد تا مصرف‌کنندگان بتوانند از روشی که برایشان سهل‌الوصول‌تر است استفاده نمایند سعی گردید تا انواع کنسروههای غذایی باشرایط متفاوت PH ,نمک,روغن,موادآلی ومعدنی منظور گردد تابتوان یک دستورالعمل کلی برای مصرف آنها داشته باشیم .

نتیجه ای که ما در انتها به ان دست یافتیم در مقایسه اثر روشهای مختلف حرارت دهی برای غیر فعال کردن توکسین :

1- استفاده از مایکروویو: در حرارت دهی حداکثربه مدت 3 یا4 دقیقه در تمام انواع کنسروهای مورد بررسی قادربه از بین بردن توکسین تلقیحی یا توکسین تولید شده از اسپور بود.

2- استفاده از شعله مستقیم برای حرارت دهی حداکثر به مدت15 تا 20 دقیقه در تمام انواع کنسروهای مورد بررسی قادربه از بین بردن توکسین تلفیحی یا توکسین تولید شده از اسپور بود.

3- استفاده از آب جوش برای حرارت دهی حتی تا 20 دقیقه نیز نتوانست در بعضی از کنسروها(عدسی وخوراک بلدرچین) توکسین تلقیحی را غیر فعال نماید ولی با همین روش در همین مدت تمام توکسین های تولید شده از تزریق اسپورهای باسیل در کنسروهای مورد بررسی از بین رفت.

4- استفاده از فور C o 140 فقط توانست توکسین تلقیحی را در کنسروها ی مرغ وذرت شیرین از بین ببرد وتوکسین تلقیحی یا تولید شده از اسپور تزریقی حتی با حرارت دهی به مدت 25 دقیقه نیز در اکثریت کنسروها باقی ماند.

نتایج حاصل از تزریق توکسین خالص به انواع کنسروهای مورد استفاده در مقایسه با نتایج حاصل از تزریق باکتری کلستریدیوم بوتولینیوم به این کنسروها و اثر حرارت برای از بین رفتن این توکسین ها، اختلاف معنی داری نداشته و کلیه مباحث فوق در تزریق باکتری به کنسروها صادق هستند.

در انتها پیشنهاد ما به مسئولین بهداشتی وتغذیه ای کشور این است که برچسبهای روی قوطی های کنسرو شامل اطلاعات صحیح باشد تامصرف کنندگان دچار سر در گمی نشوندونیز اطلاعات مستمر از طریق رسانههای جمعی صورت پذیرد0

Reference :

1--Hauschild A.H.W and Adds K.L. Clostridiom botulinum. Eologg and Contrel in foods Newyork – Marcel Deker. Inc.

2-Fernandez. PS et all A predictive model that describes the effect of prolonged heats; al 70 to 90 degrees C and subsequent incubation at refrigeration temperatures on growth from spores and toxigenesis by nonproteolylic clostridium botulinum in the presence of lysozyme, App Environ Microbicl. 1991: 65(8) : 3449 - 57.

3- Odlaug TE et al. Thermal destruction of clostridium botulinum spores suspended in tomato juice in aluminum thermal death time tubes, Appl Environ Microbiol. 1977: 34(1):23-9.

4- Pourshafie M.R et al. An outbreak of foodborne botulism associated with contaminated locally made cheese in Iran. Infect Dis. 1998: Scand 5. (30):92-94.

5- وحدانی. پرویز 1380 نزهت بوتولیسم و مسمومیت غذائی 111

6- Scott,w.y. (1950). The thermal destruction of type A clostridium toxin. The nature of protective Substancess in Canned vegetable. Austr.J.Appl.Sci.1:200.

7- Odlaug TE et al. Thermal destruction of clostridium botulinum spores suspended in tomato juice in aluminum thermal death time tubes, Appl Environ Microbiol. 1977: 34(1):23-9.

نویسنده:

دکتر منیر محمدی: متخصص بیماریهای عفونی وگرمسیری ؛ دانشگاه علوم پزشکی ایران –بیمارستان لولاگ



محصولات فروشگاه مرتبط با این مقاله
نظرات کاربران
ثبت نظر
نام شما
ایمیل شما
نظر شما
ارسال به دوستان
نام شما
ایمیل شما
ایمیل گیرنده
توضیحات
کد امنیتی
کد CAPTCHA
کدی که در زیر نمایش داده شده است را وارد نمایید
:                شبکه های اجتماعی پرشین پت را دنبال کنید 

face.jpg (205×206)   tw.jpg (204×224)pin.jpg (204×224)

جدیدترین مقالات

◄ گدایی کردن در حیوان شما
◄ عقیم سازی
◄ جوش در سگ ها
◄ ورزش دادن گربه ها
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از گربه
◄ کتامین
◄ كتاب(7)
◄ چه مواد غذایی برای سگ مفید است؟
◄ چگونگي نصب برنامه و ورود به برنامه
◄ فيبر ها
◄ انتخاب اسم برای سگ نر
◄ حالا من چی کار کنم ؟
◄ گربه های ناز نازی
◄ German Shorthaired Pointer
◄ فروش گربه پرشین کت
◄ فصل چهارم
◄ گربه و نازایی ! توهم یا واقعیت؟
◄ مهناز افشار و دلفین
◄ British Shorthairs
◄ ماهي و ماهي خور
◄ شباهت حيوانات
◄ عکس سگ های خندان
◄ Dog Fashion
◄ دکتر هومن و جراید
◄ انگل های داخلی در سگ ها
◄ معرفی دکتر شیری
◄ iهیولا ها
◄ قارچی معده در پرندگان
◄ پرورش لارو آناباتوئیدها (ترجمه)
◄ Metynnis Fasciatus
◄ شارک دم قرمز - Red Tailed Shark
◄ اپیلاتی دهان آتشی - firemouth epiplaty
◄ اطلاعات عمومی خانواده سیکلیده ها 2
◄ دراگون – Dragon
◄ مارماهی الکتریکی - electrophorus electricus
◄ سیچلاید های افریقایی
◄ اسب دریایی - Hippocampus
◄ جلبک ها اکواریوم های اب شیرین
◄ بخاری آکواریوم - Aquarium Heater
◄ انجماد اسپرم - How To Glaciation spermatozoon
◄ رفتار درماني براي سگها
◄ پولیوما ویروس در پرندگان
◄ تغذیه ایگوانا
◄ قیمت روز خودرو
◄ سگ پیتبول
◄ شی هوا هوا
◄ Belgian Sheepdog
◄ پیشینه سالوکی (تازی)
◄ رژیم غذایی مناسب برای مقابله با سوءهاضمه در اسب (ترجمه)
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از سگ
◄ آموزش استفاده از جعبه خاک به خرگوش
◄ ایورمکتین در سگ ها
◄ گربه نژاد هیمالین
◄ تراریوم برای خزندگان
◄ غدای بچه گربه
◄ یازده سال اسارت سگ
◄ حقوق حیوانات از ۱۴ قرن قبل در اسلام مطرح شده است
◄ سگ در ایران باستان
◄ رفتار شناسي در حيوانات
◄ مردی که سگ همسایه اش را خورد+عکس
◄ Z
◄ بیضه ها
◄ انگل ژيارديا (اين تک سلولي خطرناک)
◄ "وگانیسم"
◄ عمر حیوانات چقدر است
◄ نگهداری از رتیل اوسامبارا بابون
◄ یوزپلنگ
◄ خرگوش به عنوان حیوان خانگی
◄ درماتوفیتوز (Dermatophytosis)
◄ کم خونی فقر آهن در گربه ها
◄ انواع مسمومیت های شیمیایی و غذایی در سگ
◄ حیوانات در برف
◄ زشت‌ترین سگ دنیا»
◄ پیراهنی برای عاشقان گربه
◄ نی نی های بامزه در لباس حیوانات
◄ پرشین پت نماینده انحصاری فربیلا در ایران
◄ چرا سگ ها به دنیال دم خود میگردند
◄ | German Wirehaired Pointer
◄ Redbone Coonhound
◄ Chinook
dram film izle