ماشینهای آینده، هدف تازه هکرها
- ایده هک شدن و از دست دادن اطلاعات روی دیسک سخت رایانه میتواند به اندازه کافی هشداردهنده باشد، اما به اندازه از کنترل خارج شدن اتومبیلی که دارد به سرعت بزرگراه را طی میکند، دلهرهآور به نظر نمیرسد.
محبوبه عمیدی: بشر تلاش میکند تا حد امکان اتومبیلها را به سمت هدایت هوشمند سوق دهد تا نقش عامل انسانی را در تصادفات جادهای به حداقل برساند. اما سیستمهای هوشمند چقدر قابل اعتماد هستند؟ آیا روزی میرسد که ما با اطمینان هدایت خودرو را به مجموعهای از نرمافزارها بسپاریم و تنها به تماشای مناظر بنشینیم. واقعیت اینست که محققان امنیت چندان به نرمافزارها و هدایت خودکار اتومبیل خوشبین نیستند.
به گزارش نیوساینتیست، محققان موفق شدهاند با استفاده از یک رایانه و نرمافزاری سفارشی، سیستم کنترل اتومبیل در حال حرکتی را هک کنند، ترمزها را از کار بیندازند و موتور را خاموش کنند.
خوشبختانه چنین کاری نیاز به دانش فنی دارد و در حال حاضر خطر چندانی راننده را تهدید نمی کند. اما گروه هک این سیستم که جمعی از دانشجویان دانشگاه واشنگتن در سیاتل و دانشگاه کالیفرنیا در سندیهگو بودهاند، امیدوارند این تهدید، خودروسازان را به ساخت خودروهایی امنتر تشویق کند.
کامپیوترها در حال حاضر بخشی از اتومبیلهای مدرن هستند و برکار سیستمهای متعددی از ترمز ضدقفل گرفته تا زمانبندی روشنشدن اتومبیل نظارت میکنند. سیستمهای نظارتی هر اتومبیل در نهایت تبدیل به شبکهای میشوند که توسط سوکتی زیر داشبورد اتومبیل در دسترس است.
این تیم برای شروع، لپتاپ را به این سوکت متصل کرد و با استفاده از نرمافزار CarShark فرمانهای متعددی را به اتومبیل داد و اثر هر یک را روی سیستم نظارتی بررسی کرد، در نتیجه تیم توانست رمز سیستم نظارتی اتومبیل را پیدا کند.
آزمونها در یک فرودگاه متروکه انجام شدند و تیم توانست ترمزهای اتومبیلی را که با سرعت 65 کیلومتر در ساعت در حرکت بود، قفل کند و موتور آن را از کار بیندازد. .
یک لپتاپ متصل به زیر داشبورد از دید راننده دور نمیماند اما کنترل از راه دور چنین سیستمی هم چندان دور از انتظار نیست. محققان علاوه بر این در مورد کنترل اتومبیل توسط سیگنالهای بیسیم و از طریق اینترنت نیز هشدار میدهند.
این حملات بسیارهشداردهنده به نظر میرسند اما خودروسازان میگویند تاکنون با نمونه مشابهی برخورد نکردهاند.
ساویج که هدایت این تیم را به عهده داشته میگوید: «نگرش امروز خودروسازان به طراحی سیستمهای امنیتی مانند برخورد پیشین صنعت آی.تی با این مقوله است و بسیاری از ما با نتایج این سهلانگاری به خوبی آشنا هستیم. امیدوارم پیش از آغاز این حملات صنعت خوردوسازی و محققان در کنار یکدیگر به تمامی راه حلها برای حفظ جان رانندگان و سرنشینان خودروها دست یافته باشند».