اگر شما هم از کاربران اسمارت فون ها با سیستم عامل آندرويد باشید، بی شک با مشکل مصرف بالای شارژ این گوشی ها آشنا هستید. اما با دانستن و رعايت چند نکته کوچک، می توانید با باطری تلفن همراه تان هم کنار بياييد و از انتخاب اين سیستم عامل پشیمان نشويد. پس در ادامه مطلب با ما باشید.
معمولا موارد و تنظیمات زیادی هستند که به عنوان قاتل باتری گوشی تان شناخته می شوند، اما اغلب اوقات به جز برخی موارد خاص، هیچ کاربردی برایتان ندارند و تنها شارژ گوشی تان را به آخر می رسانند. البته نگران نباشید. اغلب این مشکلات تنها با چند تنظیم و سروکله زدن با منوها، قابل حل هستند.
صفحه نمايشگر:
بيشترين مصرف باتری اسمارت فون ها به صفحه نمايشگر آنها مربوط می شود، به خصوص اگر از انواع AMOLED و یا LCD باشند. به منظور بهینه سازی مصرف باتری در اين زمینه بايستی نور صفحه نمایشگر را در بخش تنظیمات کم کرد.
به صورت پیش فرض تنظیم نور صفحه نمايش بر روی Auto گذاشته شده است. اما به نظر می رسد که این هم گزینه پر مصرفی است. بهتر آن است که Brightness صفحه نمايشگر را۱۰ درصد انتخاب کنید. برای این کار به Settings > Display > Brightness بروید و ابتدا تیک کنار عبارت "Automatic Brightness" را بردارید. آنگاه با منوی کشویی میزان نور را تا حدی که برای شما مناسب است کم کنید. برای اینکه تنظیم نور در موقعیت های مختلف را به سرعت انجام دهید، بهتر است ویجت کنترل نیرو را بر روی صفحه اصلی گوشی تان قرار دهید. برای این کار، یک منطقه خالی از صفحه گوشی را لمس کرده و نگه دارید. از منوی باز شده عبارت Widgets را انتخاب کرده و سپس گزینه Power را کلیک کنید. البته این تنظیمات ممکن است در تلفن های اندرویدی مختلف کمی متفاوت باشند. با کمی جستجوی همه را پیدا می کنید.
همچنین بهتر است مدت زمان خاموش شدن خودکار صفحه نمايشگر را از میزان پیش فرض يک یا پنج دقیقه به ۱۵ و يا ۳۰ ثانيه کاهش دهيد.
Wi-Fi:
تنها زمانيکه می خواهید از شبکه وای فای استفاده کنيد این امکان را برای گوشی خود فعال نگه دارید. اگر به صورت دائم WiFi روشن باشد، همیشه در حال جستجوی شبکه برای اتصال به آن است و اين جستجو فرايندی پر مصرف محسوب می شود. برای خاموش و روشن کردن آسان وای فای، همان ویجت کنترل نیرو که در بخش قبلی فعال کردید، کاملا مفید و کارآمد است.
بلوتوث:
روشن بودن گزينه بلوتوث نيز مانند وای فای، باتری زیادی صرف جستجو و کار می کند. با استفاده از ویجت کنترل نیرو، امکان خاموش و روشن کردن بلوتوث را هم دارید. حتی اگر از هندزفری بلوتوث هم استفاده می کنید، برای بهینه شدن مصرف باتری، پیشنهاد می شود تنها هنگام لزوم با استفاده از ویجت روی صفحه گوشی بلوتوث را روشن کرده و پس از اتمام مکالمه آن را خاموش کنید.
GPS:
برخلاف تصور همه جی پی اس گزینه چندان پر مصرفی نيست. مصرف باتری گوشی در زمان روشن بودن جی پی اس تنها زمانی بالا می رود که در حال استفاده از انواع برنامه های مکان ياب نظیر نقشه گوگل يا سرویس های مکان يابی توييتر، فیس بوک و يا سایر شبکه های اجتماعی باشید. باز هم همان ویجت کنترل نیرو به دادتان می رسد تا فقط هنگام نیاز جی پی اس را روشن کنید و باتری تان را نجات دهید.
چه کنیم که این تنظیمات به صورت اتوماتیک انجام شوند؟
فعال و غير فعال کردن این امکانات و جستجو و حرکت بین منو ها به صورت مداوم خود در مصرف شارژ گوشی تاثیر گذار است. اين مشکل را نیز می توانید با برنامه های ساده ای که برای سیستم عامل آندورید در نظر گرفته شده حل کرد.
فکر کنید اگر گوشی تان بداند در چه مکان و زمانی لازم است جی پی اس یا وای فای را خاموش و روشن کند، چقدر خوش به حال خودتان و باتری گوشی می شود. با استفاده از برخی برنامه ها مانند Tasker، Locale و Settings Profiles می توانید کارهای اینچنیی را به راحتی انجام دهید. با این اپلیکیشن ها می توانید حتی مشخص کنید که مثلا هنگام استفاده از برنامه های خاصی مثل نقشه گوگل یا فیس بوک، جی پی اس به صورت خودکار روشن شود.
استفاده از اپلیکیشن JuiceDefender:
جویس ديفنر یکی از برنامه های بسیار هوشمند و مفيد برای بهینه سازی مصرف باتری اسمارت فون های اندرويدی محسوب می شود. با نصب این برنامه می توانيد اتوماتيک سازی را با انعطاف پذیری بيشتری انجام دهید.
با کمک این برنامه می توانيد تنظیمات را به گونه ای انجام دهید که برای مثال هر يک ساعت يک بار به شبکه وای فای متصل شود و شما را از ايميل ها و سایر اخبار آنلاين با خبر کند. در ضمن تلاش برای اتصال به شبکه بیشتر از یک دقيقه طول نکشد و در صورت معطلی بیشتر فرايند را ادامه ندهد. یا اینکه می تواند شبکه های وای فای که بیشتر به آنها متصل می شوید را شناسایی کرده و تنها هنگامی که در محدوده انها قرار دارید، وای فای را روشن می کند. همچنین این برنامه می تواند کلیه برنامه ها و ارتباطات پر مصرف را هنگام شب غیر فعال کند.
ويژگی های اين اپلیکیشن به گونه ای است که می تواند امکانات گوشی را با بهترین بهينه سازی مصرف باتری برای سخت گير ترین کاربر اسمارت فون به لذيذ ترین شکل ممکن فراهم کند.
اپلیکیشن های پر مصرف:
برخی از برنامه های نصب شده روی اندروید، حتی زمانی که کاربر از آنها استفاده نمی کند در حال جستجو جهت پيدا کردن شبکه و اتصال هستند. اين جستجو از چشم کاربر هم مخفی می ماند و به نظر او تنها يک برنامه بی آزار است که بر روی گوشی خود نصب کرده. بهتر است در انتخاب برنامه های نصبی خود بیشتر دقت کنید.
برنامه ها و بازی هایی را که از آنها استفاده چندانی نداريد از روی گوشی خود پاک کنيد و از درگير کردن بيهوده باتری گوشی جلو گیری کنيد.
تصایر متحرک پر مصرف:
انيميشن ها و تصاویر پس زمینه متحرک در اسمارت فون ها شرايط کاری را برای cpu سخت و سنگین می کنند و کار مداوم سی پی یو مصرف باتری گوشی را به طور چشم گیری بالا می برد.
بهتر است که برای سلامت باتری گوشی هم که شده از این تصاوير و پس زمينه ها کمتر استفاده شود.
گوشی را خنک نگه دارید
هیچ چيز مثل گرمای زیاد نمی تواند سلامت کاری باتری اسمارت فون ها را به خطر بیندازد. آنها را در تابش مستقيم خورشید در ماشين و يا روی میز کار خود رها نکنيد.
نیازی نيست که گوشی خود را در يخچال بگذارید. اما گرمای زیاد محيط علاوه بر بالا بردن مصرف باتری از طول عمر مفید آن نیز می کاهد.
آیا شما هم کاربر اندروید هستيد؟ تجارب شما در زمينه بهینه سازی مصرف باتری اسمارت فون ها چیست؟