می گویند که دوران کار گروهی است و دیگر دوران استعدادهای فردی به سر آمده است. اما واقعیت این است که هرگز چنین نیست! در همه زمینه ها از فوتبال گرفته تا مدیریت بزرگترین شرکتهای جهان افراد خلاق کار یک تیم را با هم یکجا انجام می دهند و بودن و نبودن آنها معنایش بودن و یا نبودن پیروزی است.
دنیای فناوری سرعت وحشتناکی در رشد داشته است. دو شرکت اپل و میکروسافت هر دو نقش اساسی در این دنیا داشته اند. دو شرکتی که با پایه گذارانی مانند گیتس و جابز راه ناهموار را هموار کردند و آنچه امروز در ارتباطات می بینیم شاید تا حد زیادی محصول تلاش این دو شرکت است زیرا کاربران عادی عمدتا” همه چیز را ساده و خلاصه شده طلب می کنند و این دو شرکت کارشان این بود. محصولاتی دادند که در ظاهر سادگی و در فناوری پیچیده و پر گزینه بودند تا نیازهای متخصصان را تامین کنند.
از وقتی که در اواخر دهه 90 میلادی استیو جابز به اپل بازگشت و گیتس از میکروسافت رفت روند بازی عوض شد.
هر چه اپل روز به روز رشد کرد. مشتری جلب کرد. محصول موفق و به قول خودش کوبنده و Blockbuster داد در مقابل میکروسافت روز به روز آب رفت. رفتن گیتس واقعا” سمی مهلک برای میکروسافت بود اما نه به مهلکی ریاست استیو بالمر!
گیتس از سال 95 تا 2000 آنقدر ویندوز را رشد داد که وقتی رفت طرح ویندوز اکس پی کامل شده بود. در واقع از ویندوز 95 تا ویندوز اکس پی آنقدر نوآوری در ویندوز رخ داد و آنقدر مشکلات و ایرادها کم شد که تا حد زیادی با ویندوز 2000 و اکس پی بلوغ ویندوز رخ داد.
اما با ریاست بالمر نه تنها رشد فناوری در میکروسافت کند شد بلکه این شرکت نتوانست سرمایه هایش را به طور مفید به کار بگیرد. در واقع اگر از ویندوز 7 و کینکت صرفنظر کنیم مابقی کارهای میکروسافت موفقیت خاصی نبوده و یا شکست محسوب میشود. خرید شرکتهایی مانند اسکایپ هم که بیشتر به منابع مالی برمیگردد.
اکنون دیگر صدای سهامداران میکروسافت هم درآمده است که بالمر باید برود! افت سهام میکروسافت در یک دهه اخیر و همچنین عدم رشد کافی در قیاس با شرکتی مانند اپل که اکنون سوددهی آن بیش از میکروسافت شده است موجب شده که فشارها بر بالمر افزایش یابد.
ایده تلبت در ابتدا در میکروسافت تولد شد اما اکنون پس از ده سال از آن حتی میکروسافت سیستم عامل تبلت هم ندارد و کماکان مشغول آماده سازی آن است. شکست ویندوز موبایل در برابر اندروید و iOS هم مزید بر علت است که برخی تصور کنند سیستم عامل تبلت میکروسافت هم موفقیتی در بر نخواهد داشت.
باید دید بالمر در میکروسافت ماندگار خواهد شد یا خیر؟ البته در هر حال تصمیمات نادرست وی و عدم اولویت بندی مسایلی که در یک دهه اخیر داشته است خسارتی جبران ناپذیر به میکروسافت وارد کرده است که به سختی بتواند جبران شود.