مديركل دفتر تامين و توزيع وزارت بازرگاني با بيان آخرين وضعيت ذخيرهسازي مرغ در آستانه ماه رمضان، در مورد قيمت اين محصول هرچند پيش از اين اعلام كرده بود كه قيمت مصوبي ندارد و تابع عرضه و تقاضاست، اعلام كرد: مرغ بايد با كيلويي حدود 3400 تا 3500 تومان در شبكه عرضه شود و اگر با اين قيمت به دست مصرفكننده برسد، ميتوان گفت كه اجحافي در حق مصرفكننده صورت نگرفته است.
يدالله صادقي در گفتوگو با خبرنگار بازرگاني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در مورد وضعيت عرضه مرغ در آستانه ماه رمضان عنوان كرد: در چرخه توزيع مرغ اكنون مشكل خاصي نيست؛ چرا كه براساس اعلام وزارت جهاد كشاورزي ما در اين ماه حدود 130 هزار تن مرغ بايد برداشت كنيم و براي ماههاي آينده هم بيش از 96 ميليون قطعه جوجهريزي انجام شده كه بيش از 140 هزار تن مرغ تحويل ميدهد.
وي اضافه كرد: شواهد و قرائن هم نشان ميدهد كه به هر شكل وضعيت توليد وضعيت مناسبي است و مشكلي در جهت توليد وجود ندارد.
صادقي ميزان مصرف ماهانه مرغ در كشور را بهطور متوسط بين 120 تا 125 هزار تن اعلام كرد و افزود: در مواقعي از سال مثل ماه رمضان و يا ايام نوروز اين مصرف يك فلورانس 10 هزار يا 15 هزار تني دارد كه مصرف افزايش مييابد. البته ما براي آن برنامهريزي ميكنيم و ذخيرهسازي انجام ميدهيم.
* ذخيرهسازي 60 هزار تن مرغ
مديركل دفتر تامين و توزيع وزارت بازرگاني در مورد وضعيت ذخاير مرغ اظهار كرد: امسال وضعيت ذخيرهسازي خوب است، به دو دليل يكي اينكه ما قبلا براي اجراي هدفمندسازي يارانهها ذخيرهسازي كرده بوديم و دوم اينكه چون قيمت مرغ در بازار به نحوي بوده كه قيمت تمام شده را براي توليدكننده پوشش نميداد، بنابراين ما براي حمايت از توليدكنندهها مقاديري مرغ را خريداري كرديم و اين را هم به ذخاير خود اضافه كرديم.
وي تصريح كرد: بنابراين وضعيت ذخيرهسازي ما اكنون درحالت بسيار مطلوبي است كه اينها همه مرغ منجمد هستند.
صادقي ميزان ذخاير مرغ را حدود 60 هزار تن ذكر كرد و يادآور شد: اگر پس از بررسي ارزيابي قيمت به اين برسيم كه تعادل بين منافع مصرفكننده و توليدكننده برقرار است، اين خريد براي ذخيرهسازي متوقف خواهد شد اما اگر وضعيت به شكلي باشد كه توليدكننده ممكن است ضرر كنند و توليدش غيراقتصادي شود، آن وقت خريد براي ذخيرهسازي ادامه خواهد يافت.
* قيمت مرغ؛ حداكثر 3500 تومان
وي در مورد قيمت مرغ نيز بيان كرد: قيمت اقتصادي مرغ براساس قيمت پايهاي كه وزارت جهاد كشاورزي اعلام كرده تقريبا دوهزار و 300 تومان است كه اين قيمت مرغ زنده محسوب ميشود. طبيعتا مبلغي بابت كشتار و حدود 28 درصد هم بابت ضايعات براي كشتار تا طبخ است كه اگر اين را هم اضافه كنيم، آن وقت حدود 3400 تا 3500 تومان قيمتي است كه بايد مرغ در شبكه عرضه شود و اگر با اين قيمت به دست مصرفكننده برسد، ميتوان گفت كه اجحافي در حق مصرفكننده صورت نگرفته است.
اين درحالي است كه وزارت بازرگاني پيش از اين علام كرده بود كه مرغ قيمت مصوبي ندارد و حال نيز مديركل دفتر تامين و توزيع اين وزارتخانه تنها سقفي را براي قيمت مرغ ذكر كرد.
صادقي در پايان با بيان اينكه قيمت مرغ تابع عرضه و تقاضا است، خاطرنشان كرد: اگر قيمت مرغ از آن كف اقتصادي براي توليدكننده پايينتر بيايد ما ذخيرهسازي را انجام ميدهيم و اگر بخواهيم از آن سقفي كه قيمت براي مصرفكننده واقعا اجحاف ميشود، گرانتر بفروشند، آنجا خط قرمز ما خواهد بود كه از نظارت براي جلوگيري از اين افزايش قيمت استفاده خواهيم كرد.