پژوهشگران فيزيک اتمي مولکولي دانشکده علوم پايه دانشگاه تربيت مدرس طي پژوهشي موفق به ساخت و بهينهسازي سلول خورشيدي حساس شده با رنگينه با استفاده از کامپوزيت نانوسيمهاي ZnO/نانوذرات TiO2 شدند.
به گزارش سرويس پژوهشي ايسنا، مرضيه سادات حافظي، کارشناس ارشد فيزيک اتمي مولکولي دانشگاه تربيت مدرس و مجري اين طرح تحقيقاتي گفت: در اين پژوهش فتوآندهاي متفاوتي بر مبناي نانوسيمهاي اکسيدروي، کامپوزيت نانوسيمهاي اکسيدروي/نانوذرات اکسيدتيتانيوم، نانوسيمهاي رشد يافته در جهت عمود بر سطح و کامپوزيت نانوسيمهاي عمود بر سطح/نانوذرات اکسيدتيتانيوم جهت ساخت سلول خورشيدي حساس شده با رنگينه که نسل جديدي از سلولهاي خورشيدي هستند، مورد استفاده قرار گرفتند.
وي افزود: به منظور توليد نانوسيمهاي اکسيدروي و نانوذرات اکسيدتيتانيوم از روشهاي شيميايي مانند سل- ژل و گرمابي بهره گرفته شد. براي مشخصهيابي سلولهاي ساخته شده تحت نور شبيهسازي شده خورشيد(1.5 AM) از دستگاه پتانسيواستات AuotoLab استفاده شد.
حافظي در مورد يافتههاي اين پژوهش اظهار كرد: نتايج نشان داد که نانوسيمهاي رشديافته در جهت عمود بر سطح زيرلايه، عملکرد بهتري نسبت به نانوسيمهاي بدون جهت دارند. همچنين استفاده از نانوذرات اکسيدتيتانيوم بازده سلول را ارتقاء بخشيد.
به گزارش ايسنا، اين پژوهش با راهنمايي دکتر رسول ملکفر، عضو هيات علمي دانشگاه تربيت مدرس انجام شده است.