فردا:تجمع ۳۰۰ نفره در تاتنهام به آتشسوزی خیابانها، سطلهای زباله و خودروها انجامید و تا ساعات اولیه صبح روز یکشنبه ادامه داشت. محل این تجمع هماکنون بوسیله پلیس بسته شده است و تردد در آن به سختی صورت میگیرد.
آتشنشانی لندن اعلام کرد نیروهای آن مشغول پاکسازی منطقه هستند. یک سخنگو آتشنشانی لندن به بیبیسی گفت «آتشسوزیها در حال حاضر کنترل شده است.»
شدت این شورش شهری به حدی بود که نیروهای پلیس از مناطق اطراف تاتنهام مانند کنت به این منطقه اعزام شدند. ۸ پلیس در حین این درگیریها مجروح شدند که به بیمارستان منتقل شدند. یکی از این پلیسها دچار جراحت شدید در ناحیه سر شده است.
یک سخنگو خدمات اورژانس لندن گفت در مجموع یازده تن در طی این ناآرامی مجروح شدند که ده نفر از آنان به بیمارستان منتقل شدند. پلیس اعلام کرده ۴۲ نفر را دستگیر کرده است. خبرنگار بیبیسی در تاتنهام گفت پلیس در حال بررسی تصاویر دوربینهای مداربسته برای شناسایی افراد درگیر در این شورش است.
در ساعات اولیه صبح روز یکشنبه، بسیاری از معترضان به یکی از مناطق تجاری اصلی تاتنهام رفتند و یک فروشگاه زنجیرهای لوازم کامپیوتر و یک فروشگاه زنجیرهای ورزشی را غارت کردند.
سایمون نیوتون، خبرنگار اسکاینیوز گفته جوانانی را دیده که تلویزیون و لباس از فروشگاهها غارت کردهاند اما پلیس در صحنه حاضر نبوده است.
خودروهای پلیس در تاتنهام به آتش کشیده شد.
این تظاهرات پس از تظاهرات ۱۲۰ نفره بعد از ظهر روز شنبه در اعتراض به شلیک پلیس به یک راننده تاکسی و کشتن وی صورت گرفت. این سیاهپوست ۲۹ ساله، پدر چهار فرزند بود.
جرقههای اولیه ناآرامی با به آتش کشیده شدن دو خودرو پلیس و یک اتوبوس دو طبقه زده شد. خودروهای پارک شده در اطراف ایستگاه پلیس تاتنهام نیز تخریب شدند.
دفتر نخستوزیری بریتانیا در بیانیه این وقایع را «به شدت غیرقابل قبول» توصیف کرد. سخنگو پلیس متروپالیتن لندن از پرتاب مواد آتشزا در مناطق مختلف تاتنهام خبر داد.
یک شعبه فروشگاهها زنجیرهای «الدی» در تاتنهام نیز به آتش کشیده شد. گزارشهای تائید نشده از تسری این ناآرامیها به منطقه وود گرین در اطراف تاتنهام حکایت دارد.
ساختمانها و فروشگاهها در تاتنهام به آتش کشیده شدند.
به نوشته اسکای نیوز، پلیس لندن مجبور به استفاده از مرکز فرماندهی خود در شرایط اضطراری شد. این مرکز فرماندهی که به مرکز «فرماندهی طلایی» معروف است، معمولا به هنگام وقایع همچون ازدواج نوه ملکه بریتانیا و یا تظاهرات اخیر دانشجویان در لندن و یا وقایع تروریستی مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از این مرکز، نشاندهنده وخامت ناآرامیها در این منطقه از لندن است.
به گفته خبرنگار اسکای نیوز، پلیس لندن از گسترش ناآرامیها به دیگر مناطق نگران است.
یکی از نزدیکان راننده تاکسی کشته شده بوسیله پلیس گفت تظاهرات اولیه از سوی خانواده وی برگزار شد چرا که «کاری باید انجام میشد و معترضان خواهان عدالت بودند.» وی به اسکاینیوز گفت «آنها حاضر شدند تا نشان دهند که راضی نیستند. فردی که کشته شد، خشن نبود. هیچکس را اذیت نمیکرد.»
وزیر کشور بریتانیا در بیانیه، این ناآرامیها را محکوم کرد و گفت از پلیس در برقراری کامل نظم عمومی حمایت خواهد کرد، چون اختلال در امنیت مردم تحمل نخواهد شد. وی از افسران پلیس درگیر در این ناآرامیها قدردانی کرد.
دفتر نخستوزیری بریتانیا هم اعلام کرد تحقیق و تحفص در مورد وقایع شب گذشته آغاز شده است.
ریچل کرفونتاین، از مسئولان کمیته مستقل شکایات پلیس (آیپیسیسی) در بیانیهای گفت «ناآرامی ناشی از قتل مارک داگان (راننده تاکسی) قابل درک است و افکار عمومی نیازمند پاسخ هستند که چه بر وی گذشته است.» وی گفت این کمیته در حال بررسی شواهد و گردآوری مدارک است و قرار است با ۱۴ تن از خویشان و اطرافیان آقای داگان دیدار کند.
این ناآرامیها در شمال پایتخت انگلستان در حالی رخ داد که چندی پیش، دانشجویان این کشور در اعتراض به افزایش شهریهها نیز تظاهرات بسیار گستردهای را در اطراف مجلس این کشور برگزار کردند. آن تظاهرات با برخورد شدید پلیس مواجه شد اما با غارت برخی فروشگاهها نیز همراه بود. در طی آن تظاهرات، به خودرو حامل ولیعهد بریتانیا، چارلز، نیز حمله شد.
وضعیت نامناسب اقتصادی، شکست سیاستهای چندفرهنگی، ظهور افراطگرایان در جوامع غربی و مشکلات فزاینده اجتماعی از جمله عواملی است که برخی تحلیلگران آن را دلیل بروز نارضایتی اجتماعی در اروپا قلمداد میکنند و افزایش ناآرامیها در کشورهای غربی همچون تظاهرات گسترده در فرانسه و یا وقایع اخیر انگلستان را مثال میزنند.