به گزارش سبزپرس رضازاده مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران امروز در نشست خبری پیرامون آبگیری قریب الوقوع سد سیمره گفت: یک نقصی که سال ها در سیستم سد سازی کشور وجود دارد این است که اجرای سد توسط یک وزارتخانه و عملیات آبخیزداری همین سد در یک وزارتخانه دیگر انجام می شود.
وی که در پاسخ به سوالی پیرامون اجرای عملیات آبخیزداری در بالادست سد سیمره و حوزه های آبخیز آن برای کنترل و کاهش رسوب ورودی به مخزن این سد سخن می گفت، اضافه کرد: چه بسا سدی در کشور اجرا می شود و اجرای عملیات آبخیزداری آن سال ها به تعویق می افتد و یا برعکس. این تاخیر و عدم هماهنگی و هم زمانی به دلیل این است که این فرایندهای مرتبط، هماهنگ نیستند. پس می توان گفت ایجاد این هماهنگی یکی از مواردی است که باید در قانون بودجه و قانون برنامه و توسط برنامه ریزانی که درسطح کلان کشور برنامه ریزی می کنند، برای هماهنگی این دو فعالیت در سطح کشور انجام شود.
رضازاده اظهار داشت: حالا اگر در شرایط فعلی این دو عملیات در دو وزارتخانه جدا انجام می شود، حداقلش این است که با دادن ردیف اجرایی به یک طرح مانند سد سیمره، هم زمان ردیف اجرایی آبخیزداری آن نیز در دستور کار وزارت خانه متناظر آن گذاشته شود.
این مقام مسئول افزود: گرچه در این پروژه و پروژه های دیگر عزیزان ما در وزارت جهاد کشاورزی فعالیت هایی انجام داده اند، اما اینگونه سیاستگذاریها مبنی بر هماهنگی و هم زمانی این دو فعالیت موجب بهینه سازی چه در اجرا و چه در بهره برداری این فعالیت ها شده و زمینه استفاده بهتر از منابعی که در سطح کلان کشور هزینه می شود را فراهم می آورد.
سمینار معرفی یافته های بستان شناسی حوزه سد سیمره برگزار می شود
رضازاده در ادامه این نشست در پاسخ به سوالی مبنی بر نحوه تعامل با سازمان میراث فرهنگی پیرامون آثار و محوطه های باستانی موجود در حوزه ساخت این سد، اظهار داشت: قدر مسلم هرجا رودخانه ای بوده تمدنی نیز در حاشیه آن وجود داشته است. از این رو ما از سال های خیلی قبل به این موضوع توجه داشتیم و تعامل گسترده ای با سازمان میراث فرهگی در استان های همجوار و در میراث فرهنگی کشوری داشتیم.
وی افزود: در نهایت این تعاملات منجر به انعقاد قرارداد مطالعات و شناسایی آثار باستانی در یک مرحله شد و بعد از آن قرارداد، قرارداد دیگری با پژوهشکده باستان شناسی کشور منعقد شد که عملیات کاوش و نجات بخشی آثار در آن دیده شده بود.
به گفته مدیر عامل شرکت آب و نیروی ایران این قرار داد اخیر هم بخش اصلی آن که طراز های پایین تر مخزن بود، در اواخر سال گذشته انجام شد و چند محوطه بالاتر هم کار کاوش آن ها انجام شده است.
رضازاده اظهار داشت: در این مرحله دوستان میراث و باستان شناسی باید جمع بندی گزارشات و تنظیم گزارشات را انجام دهند.
این مقام مسئول تصریح کرد: براساس هماهنگی ای که با عزیزان داشتیم در آینده ای که خیلی هم دور نیست، بنا شد سمیناری در داخل شرکت آب نیرو برای ارایه گزارش یافته ها و نتایج کاوش های باستان شناسی سد سیمره با همکاری پژوهشکده باستان شناسی کشور برگزار خواهد شد.
یافته های باستان شناسی برای نمایش در موزه آماده سازی می شود
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در زمینه احداث موزه برای به نمایش در آوردن یافته های حاصل از اجرای پروژه سد سیمره، گفت: در باره احداث موزه هم ما پیشنهادی را طرح کردیم و هنوز هم روی پیشنهاد خود هستیم. منتها احداث موزه یک پروسه ای دارد و مطالعات آن باید نهایی شود. ولی اشیا و یافته های باستان شناختی براساس توافقی که داریم خارج نخواهد شد و در نهایت برای نمایش در موزه آماده سازی می شوند.
پیگری های آب نیرو بیشتر از میراث فرهنگی بود
رضازاده تصریح کرد: سد سیمره جزو پروژه هایی است که به لحاظ همکاری و هماهنگی با سازمان میراث فرهنگی پیشقدم بوده و در این رابطه جزو پروژه های مثال زدنی است. تا جایی که در برخی مواقع پیگیری همکاران ما در سد سیمره برای انعقاد قرارداد بیشتر از دوستان ما در میراث فرهنگی بوده است.
مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران خاطرنشان کرد: در طول انجام عملیات اجرایی سد سیمره همکاران ما قدم به قدم سعی کردند با سازمان میراث فرهنگی هماهنگی داشته باشند.
به گفته این مقام مسئول بر اثر این پیگری ها و پیرو جلسه ای که در آب نیرو تشکیل شد، مجوز آبگیری مرحله اول سد و نیروگاه سیمره از سازمان میراث فرهنگی اخذ شد.