135 هزار ايراني دچار بيماري هاري
سوسن سيمائي عضو هيئت علمي بخش هاري انستيتو پاستور ايران ، از گزيده شدن بيش از 135 هزار توسط حيوانات مشکوک به هاري در کشور طي سال گذشته خبر داد و اظهارداشت: مرگ فرد مبتلا که واکسن ضد هاري نمي زند حتمي است.
به گزارش فارمنیوز ، عضو هيئت علمي بخش هاري انستيتو پاستور ايران در آستانه روز ملي مبارزه با بيماري هاي مشترک بين انسان و دام به خبرنگار مهر گفت: آلودگي هاري اعم از نوع اهلي و وحشي در ايران وجود دارد که در بعضي از استانها به دليل عدم اقدامات کنترلي و ضربتي، شدت بيشتري دارد.استانهاي شمالي به ويژه گلستان، کرمان، فارس و آذربايجان غربي و شرقي از جمله استانهايي هستند که آلودگي زياد است.
سيمائي با تاکيد بر رعايت معيارهاي کنترلي براي پيشگيري از شدت آلودگي در استانها گفت: چنانچه نسبت به اين اقدامات بي توجه باشيم آلودگي افزايش مي يابد.بيماري هاري به دو دسته انساني و حيواني تقسيم بندي مي شود که هاري انساني نيز شامل دو فرم اهلي و وحشي است و مي بايست براي پيشگري از آلودگي نسبت به واکسيناسيون سگ و گربه و در مواردي دامها اقدام کرد و حيوانات ولگرد را از بين برد.عضو هيئت علمي بخش هاري انستيتو پاستور ايران با اشاره به اينکه در کشورهاي اروپايي، آمريکا و کانادا تقريبا اين بيماري در هر دو فرم اهلي و وحشي کنترل شده است، افزود: در کشورهايي که سگهاي ولگرد را نابود و آنهايي که صاحب دارند واکسينه مي شوند، نمي توان هاري اهلي را ديد و فقط هاري وحشي دارند. البته در بعضي از کشورها هاري وحشي نيز کنترل شده است.
گزارشها نشان مي دهد در سال 1359 موارد زيادي از هاري در تهران مشاهده شد که با اتلاف سگهاي ولگرد به طور کلي هاري از بين رفت به طوري که در سال 1367 آلودگي به صفر رسيد. ولي مجددا در سال 1379 چند مورد آلودگي در تهران ديده شد.
سيمائي با اشاره به اينکه در ايران هر دو نوع هاري اهلي و وحشي را داريم، گفت: در سال گذشته بيش از 135 هزار نفر توسط حيوانات مشکوک به هاري گزيده شدند که 90 درصد موارد توسط سگها اتفاق افتاده است.
عضو هيئت علمي بخش هاري انستيتو پاستور ايران، با تاکيد بر اينکه افرادي که دچار گزيدن مي شوند بايد واکسن هاري را بزنند، تصريح کرد: 6 نفر از کساني که سال گذشته توسط حيوانات مشکوک به هاري گزيده شدند و جهت درمان ضد هاري اقدام نکردند، در اثر ابتلا به هاري فوت کردند.
کارشناسان انستيتو پاستور معتقدند فردي که توسط سگ يا هر حيوان ديگر گاز گرفته شده است در اولين اقدام بايد محل گزيدن را با آب و صابون به مدت 15 تا 20 دقيقه شستشو دهد و بعد به مراکز ضد هاري که در تمام شهرستانها وجود دارد مراجعه کند.
سيمائي از انجام 5 نوبت واکسن ضد هاري در مدت يک ماه و همچنين تزريق سرم و واکسن کزاز به عنوان مراحل اصلي درمان فرد گزيده شده نام برد و افزود: درمان اين افراد کاملا رايگان است چون با توجه به گران بودن واکسن هاري، دريافت هزينه مي تواند عواقب ناگواري به دنبال داشته باشد.
به گفته وي، واکسن هاري انساني با هزينه زيادي از کشور فرانسه وارد مي شود.