بیماریهای قلبی جنین از هفته 18 بارداری قابل تشخیص است
عضو هیئت رئیسه انجمن قلب كودكان گفت: نواقص دریچهای قلبی از جمله بیماریهای شایع قلبی مادرزادی است اما در صورت مراجعه به موقع، بیماریهای قلبی
جنین از هفته 18 بارداری
قابل تشخیص است.
حجت مرتضاییان امروز در نشست خبری سومین همایش قلب كودكان ایران در محل بیمارستان قلب شهید رجایی گفت: نواقص دریچهای قلبی از جمله بیماریهای شایع مادرزادی قلبی است.
وی درباره نحوه و زمان تشخیص بیماری قلبی در جنین اظهار داشت: اكو كاردیوگرافی جنینی در هفته هجدهم بارداری روش مناسبی برای تشخیص زود هنگام بیماری مادرزادی قلبی در جنین مادران باردار است البته این امكان را داریم كه زودتر از این زمان به روش اكو كاردیو گرافی جنینی وجود بیماری را تشخیص دهیم.
دبیر اجرایی سومین همایش قلب كودكان ایران، با اظهار این مطلب كه مادران باردار نباید دچار نگرانیهای بیمورد در خصوص سلامت جنین خود باشند، افزود: امروزه به واسطه اجرای طرح غربالگری مادران و جنینها توسط متخصصان رادیولوژی و زنان، در صورت بروز تردید نسبت به وجود بیماریهای قلبی مادرزادی در جنین، این موارد به متخصص قلب كودكان ارجاع میشود.
وی درمورد جنینهای مبتلا به بیماریهای قلبی نیز تصریح كرد: جنین در طول دوره بارداری در چند نوبت ویزیت مادران باردار، تحت نظر قرار میگیرد تا در شرایط مناسب پس از تولد تحت درمان قرار گیرد؛ امروزه ما قادر هستیم بخش عمدهای از این بیماران را به صورت كامل درمان كنیم.
مرتضاییان گفت: غیر قابل درمان بودن بخش كمی از این بیماران 2 دلیل عمده دارد.مراجعه دیر هنگام یا تعدد مشكلات داخل قلبی باعث غیر قابل درمان شناخته شدن این بیماریها میشود ولی خوشبختانه این امكان برای بخش عمدهای از بیماران وجود دارد كه درمان قطعی شوند.
وی بیماریهای ژنتیك یا نواقص ژنتیكی را بخشی كوچك از علت بیماریهای مادر زادی قلبی دانست و تصریح كرد: عوامل اصلی بیماریهای مادرزادی قلبی تا به حال شناخته نشده است و متخصصان معتقدند كه علت بروز آن چند علتی است.
مرتضاییان در خصوص سطح علمی ایران در زمینه درمان بیماریها و نارساییهای قلبی اطفال گفت: با توجه به رشد روشهای تشخیص نوین و آموزش متخصصان ایرانی و به كمك و حمایت اساتید ایرانی، جایگاه خوب و مناسبی در درمان اینگونه بیماریها داریم به شكلی كه پذیرای بیمارانی از سطح كشورهای منطقه در ایران هستیم.
پریدخت نخستین داوری، نائب رئیس انجمن قلب كودكان ایران نیز در این نشست خبری با تشریح برنامههای سومین همایش قلب كودكان ایران اظهار داشت: این همایش با هدف ارائه تازههای تشخیصی و درمانی بیماریهای مادرزادی قلب برگزار میشود.
دبیر علمی این همایش گفت: 3 پانل و 4 كارگاه با موضوعات جراحی و اقدامات مداخلهای غیر جراحی، اكوجنینی، paceMaker، Stenting CHD و HoterMonitoring برگزار خواهد شد.
وی افزود: از حدود 60 مقاله ارسال شده به دبیرخانه این همایش،50 مقاله پذیرفته شده و در سه بخش، سخنرانی، پوستر و گزارش موارد نادر، در زمان برگزاری همایش ارائه خواهد شد.
نائب رئیس انجمن قلب كودكان ایران به برنامههای جانبی این كنگره اشاره كرد و گفت: پخش زنده 10 "اقدامات مداخله غیر جراحیهای قلب و عروق كودكان " كه متخصصان داخلی و خارجی در این امر دخالت دارند، از برنامههای جانبی این همایش است.
وی در خصوص مهمانان خارجی این همایش نیز اظهار داشت: سخنرانانی از كشورهای آلمان، مالزی، لهستان و یونان برای ارائه مقالات و همچنین اجرای اقدامات غیر جراحی قلب و عروق در این كنگره حضور خواهند داشت.
نخستین داوری تأكید كرد: این همایش 31 فروردین تا 2 اردیبهشت با حضور بیش از 500 متخصص از سراسر كشور در مركز آموزشی، تحقیقاتی و درمانی قلب و عروق شهید رجایی، توسط انجمن قلب كودكان ایران برگزار میشود.