دیده بان حقوق حیوانات: رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: دو سوم گونههای گیاهی و جانوری متعلق به آسیا و اقیانوسیه است رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بیش از دو سوم گونههای گیاهی و جانوری جهان متعلق به منطقه آسیا و اقیانوسیه است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، محمد جواد محمدی زاده در مراسم افتتاحیه نشست منطقهای آسیا و اقیانوسیه (ساز و کار بین الدولی تنوع زیستی و خدمات زیست بومی ) که در سالن همایشهای سازمان محیط زیست برگزار شد، اظهار داشت: در منطقه ما غنیترین تنوع زیست جهان، بی همتا ترین اکو سیستمهای حیاتی با کارکردهای متنوع و کم نظیر در کنار کهنترین تمدنها وجود دارد و برای حفاظت از عناصر حیاتی و طبیعت بر ما تکالیفی را در مقابل جامعه جهانی تعیین میکند.
وی ادامه داد: بیش از ۲ سوم از گونههای گیاهی و جانوری شناخته شده در جهان متعلق به منطقه آسیا اقیانوسیه است. بنابراین این منطقه لازم است پیش آهنگی حرکتهای علمی در این عرصه را بر دوش بگیرد.
محمدی زاده عنوان کرد: تنوع زیستی کلید تضمین ذخیره غذایی جهان است و برای زیست فناوری و به ویژه کشاورزی و پزشکی منبع عظیمی از ژن فراهم میکند. همچنین برای بوم گردشگری (بیوتوریسمها) محبتی عظیم به شمار میرود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: نام گذاری سال ۲۰۱۰ به نام سال جهانی تنوع زیستی و نام نهادن دهه حاضر به نام دهه تنوع زیستی توسط سازمان ملل متحد، نشان از توجه کشورهای جهان به این موضوع دارد.
محمدیزاده اظهار داشت: با وجود تلاشهای صورت گرفته برای تشویق کشورهای صنعتی و در حال توسعه به اتخاذ توافقی مشترک در مورد اینکه حفاظت از طبیعت قربانی بهره وری اقتصادی نشود اما توافق مشترک بین تمام کشورها وجود دارد که برای برقراری ارتباط قویتر و مستحکمتر نیاز به ساز و کار برای تنوع زیستی است که به عنوان مکانیسم جهانی معرفی میشود.
وی ضمن چند توصیه به کارشناسان و نمایندگان کشورهای مهمان گفت: تعادل در مواجه با طبیعت و رجعت انسان به اصل خویش به عبارتی بهره برداری معقول و آشتی انسان با طبیعت کلید توفیق و تضمین کننده حیات رو به تعالی همه انسانها است. بنابراین همان گونه که در تمامی کتب آسمانی و الهی اشاره شده باید مسیر حرکت را به درستی تشخیص داده تا سیاست دو سر برد حقوق آدمی و طبیعت را تامین کند.
محمدیزاده بیان کرد: ابزارهای حقوقی مانند معاهده و پروتکلها فقط بستر کار را فراهم میکند ولی ابزار واقعی که اخلاق و تحول درون به ویژه در نگرش به تنوع زیستی بوده است، باید تغییرات شگرفی را ایجاد کند.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه آنچه کردهایم در چند دهه گذشته آینده بسیار ناگوار را در پی خواهد داشت، تاکید کرد: دانشمندان ما باید از تکرار کردههای کلاسیک و کلیشهای دوری کنند و به تراوشات ذهنی جدید در این زمینه نیازمندیم. ضمن اینکه باید از کلیشهها و قالبها خارج شده و طرحی نو بیاوریم..
محمدیزاده گفت: انتظار دارم نتایج این نشست علمی در تهران در اجلاس آتی IPBEF (تنوع زیستی) که در پاناما سیتی برگزار میشود یک بسته عملیاتی و سیاستی کارآمد تبدیل کند و در هر یک از شاخصهها راه حل محوری روشنی ارائه کند.
نشست منطقه ای آسیا- اقیانوسیه با موضوع سازوکار بین دولی تنوع زیستی و خدمات زیست بومی شنبه گذشته با حضور ۴۲ کشور از منطقه آسیا و اقیانوسیه در سازمان حقاظت محیط زیست آغاز شد . این نشست به مدت سه روز در تهران ادامه دارد.