جام جم آنلاين: گروهي از دانشمندان آلماني و سوئيسي با استفاده از فناوري هاي پيشرفته موفق شدند با ايجاد 52 رگبار مصنوعي در ابوظبي شهروندان امارات را شگفت زده کنند. اين درحالي است که بسياري از کارشناسان دستکاري آب و هوا را مورد انتقاد قرار دادند.






به گزارش مهر، گروهي از دانشمندان شرکت سوئيسي Meteo Systems و موسسه ماکس پلانک در هامبورگ موفق شدند با استفاده از فناوري هايي که امکان کنترل آب و هوا را به انسان مي دهند توفان هاي مصنوعي شديدي را ايجاد کنند.بيشتر اين باران ها در فصل تابستان بين ماه هاي جولاي تا آگوست ايجاد شدند و حتي در برخي موارد بارش ها به صورت تگرگ بود.
روزنامه نيويورک نيوز در خصوص اجراي اين پروژه نوشت: اين پروژه محرمانه با هزينه نزديک به 11 ميليون دلار و با سفارش شيخ خليفه بين زايد آل نحيان امير ابوطبي اجرا شده است.
همچنين برپايه گزارش Arabian Business، در يک دوره بيش از 122 روز در طول ماه هاي تابستان اين گسيلگرها 74 مرتبه مورد استفاده قرار گرفتند و در اين مدت رطوبت هوا را به 30 درصد رساندند. در نتيجه در منطقه «العين» ابوظبي 52 رگبار غيرمنتظره باريدن گرفت.
روزنامه ساندي تايمز در خصوص چگونگي ايجاد اين باران ها نوشت: اين محققان براي ايجاد ميدان هاي ذرات داراي بار منفي در آسمان ابوظبي از دستگاه هاي «يونيزه کننده غول پيکري» استفاده کردند. اين ميدان ها براي تشکيل ابر و در نتيجه توليد باران بسيار موثرند.
به گفته اين محققان، اين اولين بار است که انسان موفق شده است بدون نياز به کمک طبيعت به صورت مصنوعي باران ايجاد کند.
کارشناسان هواشناسي ايتاليا در اين خصوص نظر ديگري دارند. اين محققان در اين خصوص توضيح دادند:«درحال حاضر به نظر مي رسد که اين باران سازي يک کشف موثر و متحولانه باشد اما بايد به اطلاعات واقعي و با جزئيات دقيق مربوط به هواشناسي دقت کرد».
اين کارشناسان خاطر نشان کردند که بيش از 50 سال است که اخبار مربوط به دستکاري مصنوعي آب و هوا منتشر مي شود که اغلب نتايج سر در گم کننده اي داشته اند.
اين محققان افزودند:«کشورهاي غربي از پايان دهه 70 اين نوع آزمايشات را به دليل کسب نتايج نامطمئن ترک کردند اما مسئله عجيب اينجا است که در دهه اخير، اخبار موفقيت آميز اين آزمايشات هميشه از کشورهايي مثل چين، تايلند، روسيه و اکنون امارات رسيده اند و براي مثال هرگز اخباري از اين قبيل از آمريکا که بهترين تحقيقات علمي درباره اتمسفر را دارد و بايد مشکل خشکسالي در بسياري از مناطق بياباني خود را حل کند اعلام نشده است. در حقيقت در اين کشورها هرگز اطلاعات فني دقيق و شفافي از روش اين دستکاريهاي آب و هوايي منتشر نمي شود و هميشه تنها اخباري با تيترهاي «ما اين کار را انجام داديم» منتشر شده و در ادامه آن يک سکوت طولاني حاکم مي شود».
کارشناسان هواشناسي ايتاليايي با ذکر يک نمونه اظهارات خود را پايان دادند:«چند سال قبل روسيه و سال گذشته چين اعلام کردند که روشي را براي جلوگيري از بارش برف بر روي فرودگاهها پيدا کرده اند. اين درحالي است که تنها 10 روز قبل هوايپماهاي نيمي از نيمکره شمالي از نيويورک تا لندن به دليل بارش شديد برف روي زمين ماندند. اگر اين متد متحولانه واقعا در دسترس يود شايد بزرگترين فرودگاههاي دنيا ميلياردها دلار خسارت نمي ديدند و اگر روسيه واقعا اين فناوري را در اختيار داشت فرودگاه دوموددف مسکو نيز بسته نمي شد».